От х:

Днес в x:

Плашат по интернет имам със свинска глава

Шабан Читаков /вдясно/ бил заплашван от семейството на кмета Михаил/отляво/

Нечувана заплаха заради предизборна агитация получи имама на село Малево Шабан Читаков. В страницата „Аз съм от Малево, а ти откъде?“ в социалната мрежа Фейсбук, Шабан е бил обиждан от семейството на настоящият кмет Михаил Велизаров, който е кандидат за втори мандат. Шабан твърди че е бил наричан „мръсен турчин“, „да си ходи в Турция“ и е бил заплашван със свинска глава, която щяла да бъде хвърлена в къщата му. Мюсюлманите смятат това за кръвна обида. Днес Шабан подаде жалба до прокуратурата в Хасково, предстои да сезира Общинската избирателна комисия. Според него причината за отправяните заплахи е, че поддържа конкурентният на Велизаров кандидат-кмет Емил Узунов от ГЕРБ.

„Рядко съм чувал по големи глупости. Какво ме интересува какво се пишело в някакъв си чат“ слисан отговори Михаил Велизаров. Оказа се, че обидните твърдения са били писани от 17 годишната му дъщеря Михаела в отговор на обиди от самия Шабан във Фейсбук. Велизаров незабавно обеща да говори с дъщеря си след училище. После обяви: „Шабан ме е наричал мафиот и други глупости. Детето ми е видяло обидите и е отвърнало, както може би биха постъпили всички деца. Не знам дали го е обиждало чак така“, допълни той. През това време обидните текстове бяха изтрити от администратора на страницата във Фейсбук.

Верско-етническия скандал с религиозен привкус изненада повечето от селото. В Малево Шабан и Велизаров имат репутацията на хора които се разбират и помагат. Кметът дори съдействал пред главния мюфтия Шабан да бъде назначен за имам в селото въпреки че „в Малево няма нито един турчин“.

В селото обаче има 1300 избиратели, чиито гласове ожесточават страстите дори между вчерашни приятели.

Г.Христов

Имамът подал оплакване до прокуратурата

Според Велизаров това са несериозни работи
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини