От х:

Днес в x:

Хлябът внезапно поевтиня с 20 стотинки

Хасковлии получиха направо коледен подарък, шегуваха се магазинери, докато тая сутрин предлагаха хлябът на нова цена-с 20 стотинки по евтино. Внезапното поевтиняване засягаше всички марки хляб, независимо от производителя. Непакетиран заводски хляб тип Карина вече струва 75 стотинки, пакетираният-80 ст. 80 стотинки е и типовият хляб. Не по-малко изненадани от поевтиняването бяха и самите магазинери. Според тях нямало никаква индикация за този рязък скок надолу. Нито до кога ще издържи новата цена.

Припомняме че подобно поевтиняване имаше и в края на миналата година. Тогава официалното обяснения бе, че са пуснати залежали количества пшеница от много добрата миналогодишна реколта. Поевтиняването издържа няколко месеца, докато на 12-ти февруари 2011, отново върна старата си цена от лев за самун. 

Реколтата и тази година е отлична, но никой не пожела да направи връзка между нея и внезапното поевтиняване. От хлебозаводите само лаконично потвърдиха новата цена на хляба но не се ангажираха да прогнозират до кога ще се задържи тя.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини