От х:

Днес в x:

Нощен порой удави Хасково, предупреждават гражданска защита

При порой, части от Хасково се наводняват задължително

34 литра на квадратен метър се изляха над Хасково само за 6 часа тази нощ. Това е било дъжд с уникална интензивност и поради тази причина, хасковсикте синоптици са изпратили предупреждение до гражданска защита. Подобно явление се нарича щорм. Обикновено терминът се свързва с бурен вятър, но всъщност е и за дъждове, гръмотевици и други природни явления. Засега няма данни за щети и наводнения.

Общо 36.1 литра на квадратен метър потопиха Хасково през последните 24 часа. Количеството паднал дъжд е по-голямо само в Димитровград. Там за последното денонощие са паднали 43.5 литра, съобщават от местната синоптична станция. Валяло е почти навсякъде в областта, но по-малко.

Добрата новина е, че проливните валежите ще спрат днес. Възможни са краткотрайни превалявания на отделни места. Още по-добрата новина е че от понеделник вече няма да има дъжд и студ, температурите ще тръгнат нагоре. Днес ще си остане хладно с максимални температури до 15 градуса, но от утре термометрите ще прескочат 20-те градуса, за да стигнат в четвъртък 24-25.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини