От х:

Днес в x:

Златко Марчев: Само общ градоустройствен план ще спре хаотичното строителство

Една от първите задачи на новия кмет на Хасково и на общинския съвет трябва да бъде приемането на Градоустройствен план. Само така ще се спре хаотичното застрояване на града. Защото не може да продължава това: до стара двуетажна къща де се построи висока сграда и от там да възникнат още куп проблеми за паркиране, озеленяване, транспорт и т.н. Това каза пред жителите на кв. Изгрев кандидатът за кмет на община Хасково от НПП ”Българе” Златко Марчев. Той и част от кандидатите за общински съветници са единствените, които на място посетиха хората от квартала , за да се убедят с очите си, че тук няма нормални улици, няма  отводняване, няма детска площадка, няма дори избирателна секция.

Липсата на градоустройствен план позволява действия на парче и решения, според интересите. Точно този начин на работа трябва да бъде спрян, подчерта кандидатът за кмет. Когато влезем в управлението на общината, ще се заемем с изработването и приемането на общинския градоустройствен план, за да се въведе ред в града.

На хората от „Изгрев” Златко Марчев обясни, че онова, което те искат не е толкова скъпо, че да не може да бъде направено. Просто досега никой не е чувал молбите им за клуб, където да се събират и да гласуват, детска площадка, където да играят стотиците деца и не на последно място, решаване на проблема с близкото сметище.

В Хасково има пари, друг е въпросът как се харчат те, казаха живеещите в „Изгрев” и поискаха съдействие от бъдещите управляващи на Хасково от партия „Българе”  да им помогнат при разрешаването на най-наболелите им проблеми.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини