От х:

Днес в x:

Гърция в пълно информационно затъмнение

Гърция е в пълно информационно затъмнение от днес сутринта до 06 ч. утре, тъй като журналистите от всички медии участват в обявената от синдикатите 24-часова стачка, става ясно от предварителни съобщения на медиите.

Стачката е по призив на двете водещи синдикални централи в страната - на държавните служители АДЕДИ и на заетите в частния сектор ГСЕЕ в знак на протест срещу решението на правителството да въведе т. нар. трудов резерв в държавния сектор, заради който без работа са застрашени да останат 30 хиляди служители.

За днес двата синдиката са насрочили протестен митинг в гръцката столица, а близкият до комунистическата партия синдикат ПАМЕ свиква митинг на централния атински площад Омония. В стачката участват работещите в болниците, общините, данъчните служби, пристанищата и преподаватели. Болниците ще обслужват само спешни случаи.

Съдилищата и музеите са затворени. Влаковете от вчера не вървят. Проблеми ще има и на летищата, тъй като в стачката се включват и авиодиспечерите.

Със спиране на работа за по няколко часа в стачката ще се включат и работещите в обществения транспорт. Трамваите ще останат по депата. Нормално обаче ще се движат метрото, автобусите и тролеите.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини