От х:

Днес в x:

Цирк! Делото „Билла” пак отложено. Преглед на регионалния печат

Цирк! Делото „Билла” пак отложено, пише в анонс над главата „Хасковска Марица”. Темата е водеща на 3 страница. Насроченото за 3 октомври съдебно заседание, което трябваше да е и последно, бе отсрочено за 13-и. Причината – заетост на адвокатката на кмета – Розалина Апостолова. Процесът се води срещу Георги Иванов за умишлена безстопанственост, при която според обвинението градоначалникът е ощетил общината със 113 000 лева. От октомври миналата година процесът не е мръднал ни на йота. От една година се очаква едно последно съдебно заседание, на което трябва да се чуе само експертизата на вещите лица и заключителните пледоарии. След което по закон следва присъдата.

Простест срещу „циганията” заля Хасково, водещо на първа страница в „Хасковска Марица”. Темата е снощния протест по повод драмата в Катуница. Групата се бе организирала във Фейсбук.

Повишен хонорар в СИК вдига мизата и за застъпници, акцент от 2-ра. Почти двойно се е вдигнало заплащането за членовете на секционните избирателни комисии – то ще е 55 лв. Причината за това са изборите две в едно, което увеличава и заплащането. Това пък от своя страна води и до по-високи хонорари за застъпниците, които обаче се плащат от съответните партии.

Дирят цар Киро и златото му в Железино, заглавие на 4 страница. Слух изпратил ромския бандит и килограмите му злато в ивайловградското село.

Силата на електоралния БГ глас, материалът на 5 страница е на изборна тематика.

Прокурор иска доживотен за Теньо Лудия, заглавие над главата в „Новинар юг”. Внесен е обвинителния акт срещу 29-годишния Теньо Илиев от Хасково, който на 3 май отвлече, преби и изнасили 26-годишна димитровградчанка.

Отказват ремонт на покрив заради EVN, водещо заглавие на 1-ва. Майстор отказал да ремонтира покрива на къща в с. Подкрепа, защото висящи жици от наклонен стълб опирали в улуците. Собствениците неведнъж се обаждали в Енергото, но едва вчера, след намесата на изданието, оттам пратили екип.

33 000 лева за изборни плакати чакат в Хасково, заглавие от 2-ра. Толкова са партиите с кандидати за местния и президентския вот, които трябва да внесат по хилядарка депозит преди да започнат да лепят агитацията си из града.

Италианците на „Марица” си търсят шеф за 5 бона, акцентът на страницата. Фирмата, която ще строи Лот 1 на автомагистралата, си търси административен директор, предлага заплата 4975 лева.

Борците на Колумбия в Хасково преди Лондон, акцент от спортната страница. Националният отбор на Колумбия може да пристигне в областния град на подготвителен лагер, селекционерът им хвърлил око на зала „Дружба”.

На спортна тема е интервюто с легендата в борбата Димо Костов на 7 страница. Заглавието е „Всеки се е затворил в себе си и гледа да прецака другите”.

Това бяха основните теми в днешния регионален печат.

Тодор Кръшков

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини