От х:

Днес в x:

Лов на пешеходци в Хасково. Хисаря живее в миналия век. Преглед на регионалния печат

Цели 4 пешеходци бяха блъснати от коли по хасковските улици, съобщава "Хасковска Марица". Водач от Димитровград насмете три момичета на кръстовището на "Васил Левски" и "Единство". Шофьорът се е движел с несъобразена скорост, децата пресичали на червено. Класика. Най-любопитното е че това става на регулирано кръстовище. Друго, доста по-натоварено, на "Раковски" и "Съединение" пък бе повече от три часа без светофари заради повреда. Там пешеходци и коли се разминаваха на магия и поне засега не влезнаха в новините. Децата от инцидента на "Левски" и "Единство" за щастие са с леки травми. Друга пешеходка, на 77 години, бе блъсната на ул. "Добруджа" в областния град. Тя била ударена от микробус който маневрирал на заден ход. И тук най-лошото се е разминало-жената е само с охлузни рани.

"Делян Делчев излезе от кметската надпревара, Искендер иска Баните" заглавие над главата на вестника. Председателят на Обс Хасково преценил че няма шансове и оттеглил кандидатурата си. Въпреки това мераклиите за Хасково се увеличиха до 14. ДПС лидерът Мюмюн Искендер пък се кандидатира за кмет на общ. Минерални Бани. Досега той бе само общински съветник там. Кмет май е най-желаната професия, след като порой кандидати сполетя дори и малките общини. Цели 8 искат Тополовград, 5-село Стамболово. Маджарово, чието население е по-малко от някои хасковски и димитровградски села, също е с 5-ма кандидати.

"29 ст.повече за топъл обяд за бедни"-чело на "Марица". Бизнесменът Николай Траилов вече трета поредна година ще храни 100-на хасковски бедни, след като държавата, местната власт и кандидатите за власт не се сещат. Тази година сумата за топъл обяд на бедните е завишена с 29 ст с което един храноден на човек достига крупната сума от 2.20 лв.

"Нелегална дискотека от години влудява съседи" водещо на страница 3-та. В Харманли семейство се жалва, че съседът им превърнал къщата си в дискотека. Шумът бил толкова силен, че хората от улица "Цар Иван Асен 2" не можели да чуят звука от телевизора си. В къщата-дискотека, няма касов апарат, алкохол се налива от туби. През годините са подавани много сигнали, но институциите си прехвърлят топката и не правят нищо. От местната община обещават проверка. По тяхна информация обаче ставало дума по-скоро за междусъседски дрязги.

"Хисаря е квартал от другото Хасково"-тема на броя на стр.4-та. В хасковският квартал Хисаря, хората живеят в предишният век. Нямат канализация. Нямат асфалтирани улици. Нямат достатъчно кофи за боклук/една се ползва от десетки семейства/. Според местната власт, няма и пари за да се благоустрои квартала. Хисарци обаче имат задължения да плащат данъци и такси. Между другото едни от най-високите в страната. И съмнителното право да се наричат граждани на Хасково, макар кварталът им да е по-жалък от доста села. И да е застроен по зле и от Махала. Когато там избухне пожар, пожарна кола не може да влезе защото улиците са тесни дори и за каруци. Едно друго Хасково на четвърт час от лъскавите фонтани в центъра.

Ама иначе в Хасково е много хубаво за живеене. Градът е чист спретнат, направен. Кажете го на хисарци и на хората от още няколко квартала.

"От 2012-а: кравефермите по-малко от селата"-вестник "Новинар Юг". Думите са на ветеринаря и фермер д-р Исмаил Мустафов. Сега селата в хасковска община са 36, кравефермите 31. До каря на тази година изтича гратисният период фермите трета категория/най-многобройните в областта, с 1 до 4 крави/ да се пригодят съобразно европейските изисквания. Иначе купуването на мляко от тях е забранено

"Погнаха Баневи и за 182 дка гори"-чело. Имотите се намират на морето близо до природен резерват Калиакра. Държавата в лицето на министър Мирослав Найденов си ги иска.

"Димитровград посреща 20 япончета". По предложение на кмета Стефан Димитров, 20 японски деца от районите засегнати от опостушителното земетресение, идват на 10 дневна визита в димитровградско. Общината заделя 12 000 лв собствени средства за целта.

Инициативата е безпрецедентна и поне засега, няма друга аналогична в страната. Има неща които струват повече от парите дадени за тях.

"Адвокат Точков иска кметския стол" водещо на стр 3. Съпругът на шефката на хасковския административен съд, Теодора Точкова, се е прицелил в кметското място на Любимец.

"След мач Диа олеква до 48 килограма". Думите са на таткото-треньор, д-р Евтим Евтимов. Красивата хасковлийка Диа Евтимова стана шампионка на тенис-турнира в Загреб и от тази седмица е в топ 150 на женската тенис ранглиста. За разлика от много свои колежки, Диа освен добра тенисистка, остана и красива. Отговора го дава таткото: "отказахме се от химията и трупане на телесна маса, затова резултатите позакъсняха". Публична тайна е, че в тенисът не се кара само на сокчета и витамини. Затова някои тенисистки приличат на транссексуални и могат да засрамят с мускули повечето мъже. Ако не вярвате, вижте сестрите Уилямс и цялата кохорта руски тенис звезди от бившата №1 Динара Сафина насам. Както казва Борис Бекер: В тениса-мъжете са повече от мъже, а жените-повече от жени! Всеки да го тълкува както си иска.

А, Мария Шарапова също е красива, дори и да зоби. Но е висока 188 сантиметра и второто и име е "комплекс за мъжете". Докато Диа си е симпатично миньонче, което можеш да се изкушиш да поканиш на танц в дискотеката без да прочетеш на челото и че е професионална спортистка. Точно за това постиженията и на корта са толкова впечатляващи и вдъхновяващи. Щом тя може, могат го и други.

Това бе по-интересното от днешната преса.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини