От х:

Днес в x:

Организатор на мотокроса в Хасково арестуван за фалшиви евро

Антон Атанасов - Тони Дългия показа пред журналисти в сряда документи за мотопистата

Ден след като даде обяснения за спонсорите на хасковската мотописта, рокерът Антон Атанасов – Тони Дългия, бе арестуван край Пазарджик като член на банда за пласиране на фалшиви пари. Съобщението за акцията е от областната дирекция на МВР в Пловдив. В днешния си брой в. „Пловдивска Марица” разказва подробности за разбитата банда фалшификатори.

Белезниците са щракнали върху ръцете на рокера от Хасково минути след зрелищна акция пред пловдивския хотел „Тримонциум” в четвъртък, когато антимафиоти от ГДБОП са задържали бургазлиите Желязко Стоянов и Петър Тондев. Тони Дългия, за които има информация, че е търгувал с ментета, е задържан на път за рокерския събор край Панагюрище.

В сряда, ден преди това, Антон Атанасов като представител на мотоклуб „Хиените” показа пред журналисти договори за дарения за около 30 000 лева, като обяви, че с тези средства е била изградена скандалната мотописта край Хасково. Припомняме, че сред организаторите на мотокроса, който разбуни духовете в града през уикенда, бе и община Хасково. Изграждането на самата писта пък, по думите на кмета Георги Иванов, е по идея и със средства на „Хиените”.

В четвъртък следобед при операцията на ГДБОП във форда на бургазлиите са намерени 10 000 фалшиви евро, в банкноти с номинал 100, пише в бюлетина на МВР Пловдив. Малко по-късно е задържан Георги Димитров, от когото бургазлиите са купили парите. Зад решетките са също Красимир Бояджиев и Стоян Христов.

Това не е първата сделка, която се реализира, бандата била от няколко месеца под наблюдението на антимафиотите. Повечето от сделките били извършвани на територията на Бургаска област, макар да е почти сигурно, че печатницата се намира в Пловдив. Освен с фалшива валута, бандитите търгували и с документи ментета.

Прокуратурата е внесла искания за налагане на постоянни мерки за неотклонение на петима от арестуваните, което са били разгледани днес в окръжния съд в Пловдив, който е оставил петима от бандата зад решетките. Сред задържаните с постоянна мярка е и хасковският рокер Антон Атанасов. По информация от пловдивския съд петимата са обвинени в участие в организирана престъна група за пласиране на фалшиви пари.

Пред репортер на Haskovo. net шефът на мотоклуб „Хиените” Николай Атанасов – Попа, отрече Тони Дългия да е бил арестуван. По думите му рокерът е в Хасково, но е „отишъл някъде по работа”.

Христина Котларска

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини