От х:

Днес в x:

Прокуратурата нищи НПО за калпав път. Преглед на регионалния печат

Прокуратурата нищи НПО за калпав път, челно заглавие на първа страница в „Хасковска Марица”. Става дума за отбивката за т. нар. Митничарско селище край язовир „Ивайловград”. Според табелата край пътя тук през 2008 година се е извършила рехабилитация, финансирана от ЕС със 117 хиляди евро. НПО-то, усвоило сумата, е „Информационен център за развитие на Димитровград”. Днес отсечката преставлява обикновен междуселски черен път. Сигналът до окръжна прокуратура е подаден от общинския съветник в Димитровград Антон Вълков. Според тогавашния шеф на НПО-то Димитър Петров, лидер на БСП, бил асфалтиран само 1 км. останалите пари били за така наречените „меки мерки” – сиреч дискусии, популяризиране на проекта. Ето това е BG-феномен – работа за 5000 лева и популяризирането й за 200 000 лв. Багерите на строителния контрол популяризираха много повече Ставри Димитрово, при това безплатно.

Безкрайни дела отнеха тротоар от пешеходци, анонс над главата в броя. Темата е водеща на 3-та. Става дума за тротоара пред Изчислителния център, който е заграден с предпазни платна от години. Причина за това бил съдебен спор между общината и „Информационно обслужване” за собствеността върху терена. Бизнесменът, който купил парцела през 2001 година, не може да построи нищо, докато се точат делата.

За втора поредна година нулев прием в гимназията в Баните, друг акцент от 1-ва. Поради липса на желаещи наесен в училището ще влязат само ученици от 11 и 12 клас.

Зърнопроизводителите пак стягат протести, водещо заглавие на втора страница. Причина за недоволството е неизпълненото обещание да се връща акцизът върху горивата за фермерите.

Свиленградската болница с проект за 4.5 млн. лв. , друго заглавие от 2-ра. Здравното заведение кандидатства за нова апаратура за хемодиализа.

Торбичките стават лукс от октомври, заглавие на голям материал на 4 страница. От есента всяка найлонова торбичка ще струва по 15 стотинки, според идеята на екоминистерството. Сумата ще се увеличава всяка следваща година, за да се спре замърсяването.

Край на надеждите на Хасково II, акцент от спортната страница. Всичките 20 отбора заявили участие за новия сезон в трета дивизия което попарило надеждите за хасковския футболен тим.

Сусамски фермер избира измежду 2500 кандидат-булки, акцент от забавната страница. Димитър Димитров, който се записа за участие в шоуто на Нова телевизия „Фермер търси жена”, ще има богат избор.

Дано има късмет човекът.

Това бяха основните теми в днешния брой на „Хасковска Марица”.

Тодор Кръшков

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини