От х:

Днес в x:

Половин Хасково се отказа от море, отива на басейн или на „Тракиец“

На басейните е пълно за разлика от морските плажове

Кризата отказа близо половината хасковлии от почивка на морето, оплакват се местните превозвачи. В разгара на летният сезон, автобусите тръгват полуправзни по иначе претоварените дестинации Варна и Бургас. Нито един превозвач не е пуснал допълнителен курс. „Не може да си избием и тези“ оплака се най-големият от тях, Себахтин Исмаил. По думите му, курортистите са с намалели с повече от 40 %. При това цените на билетите не са увеличени. Курсът до Бургас е 19 лв.

По сегашните цени на Черноморието, почивка на тричленно семейство излиза на седмица около 500-600лв в т.нар. семейни хотелчета. При това без търсене на екстри. Много хасковрлии бягат от тази скъпотия на басейни.

Работническата класа я няма. Почива на язовир Тракиец, отсече Исмаил. По заможните пък пътуват с леките си коли. Според превозвачи, положението е много зле, защото се разчита на морските курсове да „избият“ нерентабилни вътрешно-областни линии, чието обслужване е целогодишно. Практиката при възлагане на поръчки за превозвачи е да се обвързват печеливши линии с губещи, за да има някакъв баланс.

Отлив има и на летуващи в чужбина. Избират се повече гръцките курорти отколкото предпочитаните допреди година-две, турски.

Положението и с общинските почивни бази не е розово. По неофициална информация, за пръв път от години се намират свободни места в базите на Смокините и Петрово бърдо. Никой от общинското „Почивно дело“ не се намери да потвърди или отрече тази информация.

Г.Христов

Яз. "Тракиец" съчетава плажа и риболова
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини