От х:

Днес в x:

Крадци направиха улица непроходима. 1600 кандидатстват с матурите за ВУЗ. Преглед на печата

Крадци направиха улица непроходима, пише във водещо заглавие на първа страница „Хасковска Марица”. Става дума за ул. „Енисей” в Хасково. Апаши отмъкнали метална решетка, която заемала цялата й ширина. Така улицата станала непроходима за автомобили. Куриозното е, че кражбата всъщност ще помогне на хората, които сигнализирали в общината още преди посегателството, но нищо не било направено по въпроса. Както се казва, нещата трябва да се объркат съвсем, за да се оправят.

10 000 лева струва свободата на Буцата, анонс над главата на вестника. Темата е водеща на криминалната страница. Веселин Бъчваров- Буцата, който причини смъртта на 51-годишния Христо Василев, излиза от ареста срещу гаранция.

БСП изправя Иван Станчев срещу Георги Иванов, акцент от втора страница в броя. Общинската конференция на червените издигна лидера си за кандидат градоначалник. Другата известна кандидатура е на сегашния кмет.

Мистериите на Хухла събират любители на изкуството, пише още на 2-ра. Събитието е насрочена за нощта на 16 срещу 17 юли.

Росен Русев иска видеоконферетна връзка в спецсъда, заглавие от 3-та. На 8 страници е развита концепцията на шефа на хасковския окръжен съд за развитие на съда „Антимафия”, изложението е качено на сайта на ВСС. „Стратегията” наистина се състои от общи приказки и банални фрази, както отбелязаха главният прокурор и председателят на ВКС. В четвъртък ще е поправката на изпита за Русев.

От 2016 г. ¼ от боклуците ще се разграждат, темата на 4 страница. В материала се разглеждат новите положения в закона за управление на отпадъците.

Темата на 5 страница е евтаназията. Предложението на Любен Корнезов да се разреши със закон умъртвяването на нелечимо болни предизвика сериозна обществена дискусия.

Петър Атанасов победи руски суперталант, акцент от спортната страница. 16-годишният хасковски тенисист победи на финала на турнира в Свиленград фаворита Сергей Баряшев, допълва изданието.

Рода усмъртила Христо, подвела докторите, пише с въпросителна накрая „Новинар юг” в заглавие над главата. Според изданието паникьосаните близки подвели лекарите от Бърза помощ, като обяснили, че жертвата страда от сърце. Те започнали да му правят сърдечен масаж, докато Христо в същото време се е задушавал.

БСП Хасково загуби по навик изборите, анонс в червено до главата на вестника. Репортажът е на 7 страница. Според изданието БСП ще изгуби местния вот през октомври, а Иван Станчев ще е първият червен лидер, губил два последователни избора.

1600 кандидатстват с матури за ВУЗ, водещо заглавие на първа страница. Данните са от центъра в читалище „Заря”. Най-желан е Пловдивският университет. 270 пък са подали документи за Тракийския университет в Стара Загора, като повече от половината от тях са за филиала в Хасково, допълва изданието.

Дупки убиха румънка, анонс със снимка от 1-ва. Според вестника осеяното с дупки шосе между Симеоновград и Гълъбово е причина за катастрофата, при която загина млада жена.

Димитровград иска от „Асталди” да ремонтира пътя край жп линията, водещо заглавие на 2-ра.

24-годишен се удави, пиян падна от мост, друго заглавие от броя.

Евтимова с първа титла на турнир за 25 000 долара, водещо на спортната страница. 24-годишната хасковлийка постигна пореден успех в Ищад.

Това бяха основните теми в днешния регионален печат.

Тодор Кръшков

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини