От х:

Днес в x:

Балкански върна корт №1 на тениса

Пясъкът от корта е премахнат. Хандбалните врати-захвърлени на трибуните

Концесионерът на тенис кортовете на Кенана Румен Балкански отри затрупания с пясък корт №1 от комплекса. През май миналата година, скъпото съоръжение настелено с изключително ценният шамот, бе зарит с пясък от река Арда. Идеята бе да се развие „плажен тенис“, като площта на най-големият корт на комплекса да се подели с игрище за плажен волейбол и плажен хандбал. Въпреки усилията тези спортове да се популяризират, интересът бе повече от скромен. Нещо повече. Както Haskovo.net информира в ранна публикация по темата, хасковският тенис комплекс може да загуби категоризация и да се окаже че не може да е домакин на държавни първенства и международни турнири. Така и се случи. Комплексът стана втора категория, а турнирите на Кенана намаляха драстично. Държавните първенства секнаха с изключение на тези в зала. Покритите кортове обаче са само два, докато външните игрища са 8.

Така централният корт на Кенана отново бе върнат на тениса. Бегъл поглед показа, че червеният прах е значително намалял а игрището на места е поизровено. За да може отново да се играе трябва да се насипе допълнително от финния прах представляващ землената настилка наречена клей. Той е изключително труден за поддържане.

Кратка вихрушка по обяд например, издуха не-малка част от покритието на съседния корт. Точно за това, зариването с пясък на корта предизвика остра реакция в местната тенис общественост.

Балкански обаче не се е отказъл от плажа. Обширна площ зад залата е заравнена и чакълирана. Пясъкът е струпан на купчинки от страни. Ще има достатъчно място за игрища за плаже хандбал и плажен волейбол.

Г.Христов

Малкото останал клей се издухва ударно от вятъра
Пясъкът чака на купчини зад залата
Мястото за новите плажни игрища
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини