От х:

Днес в x:

30° С ! Каналите подложени на циганизация

Атака!


30 градуса по целзий отчетоха днес термометрите на хасковската синоптична станция. Това е с няколко градуса повече от средните за седмицата и създаде усещане за нетърпима жега за повечето хасковлии. Мнозинството се укриха при климатиците, тези с време-на басейните. Онези, за които времето е спряло-на каналите.

 

Въпреки нееднократните предупреждения от екипа ни, 2 деца, едно от които на видима възраст 7-8 години, скочиха в дълбоките няколко метра шахти, които регулират преминаващото количество вода. Само преди ден, шефът на хасковските „Напоителни системи“ Петър Кемалов се оплака че дъното на шахтите е пълно с бетонни парчета. Те били остатък от предни посегателства на ромите, които разбили железобетонните капаци на шахтите, в опит да отмъкнат арматурата.

Децата скачаха на пирон и по собствените им думи, достигаха дъното. Показаха се невредими. Засега. Големите ги насърчаваха.

Малко ромче се разрева като видя, че го снимаме. „Чичо недей ба, ша мъ бият у нас“. Родителите го пратили по някаква работа и не трябвало да го видят там. Обещахме да не го показваме.  

Минути по-късно пристигна и втората смяна къпещи-тумба деца около и под първи клас. Не се впечатлиха от вече „наторената“ вода и наскачаха в нея. Била идеално топла.

 Г.Христов

Плацикането във водата продължава целия ден
На пирон в шахтите
Другите гледат...
После следват примера
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини