От х:

Днес в x:

Хасковлия наднича в тайните на бъдещето през магически череп

Иван Митев с магическия кристален череп

Иван и Гергана Митеви ще участват в Световната конференция по минералотерапия в Париж. Летят за френската столица в петък.

Те са единствените в Източна Европа, които работят с Немската академия по минералотерапия и получават персонални покани за техните семинари, обучения и конференции. Хасковското семейство се занимава с минералотерапия от 20 години. Издават книгите „Как лекуват минералите“(2000), „Енциклопедия на лечебните минерали“ (2001), „Минералотерапия“ ( 2009). Тази година ще излезе „ 100% здраве с вода и кристали“.


Иван Митев, минералотерапевт

- Г-н Митев, ще присъствате на конференция по минералотерапия в Париж тази седмица. Разкажете ни за нея?

- Конференцията ще започне с посещение на Музея по естествена история, в който се намира най-голямата колекция от естествени кристали в света. Тя е подарък от българина Илия Делев, единственият колекционер на гигански кристали на земята. Ще отидем до парк „Балон де Вож“ в Елзас. В продължение на четири дни ще бъдат демонстрирани различни свойства на минералите. Темата на конференцията е „Въздействие на опала върху човешкия организъм“. Очаквам с нетърпение срещата с приятелите ни от Шри Ланка, с които ще обменим опит в лечението със скъпоценни камъни, с индийските мъдреци, от които ще получим различни видове шива лингами – свещени камъни от техните храмове, както и с китайски лечители, които работят най-вече със звезден сапфир, най-добрият минерал за нервната система. На конференцията ще бъде представени и новите постижения на научните институти в Германия в областта на минералотерапията, включително и т.нар. енергийни лъчи и овали от различни минерали. Те променят вибрационния спектър на човешките органи и така лекуват. Всички проблеми идват от нарушаване на вибрациите на определени вътрешни органи или жлези, а оттам и качеството на енергията се влошава. Още преди 1000 години Авицена е разбрал, че в основата на здравето е доброто състояние на хипофизата. За въздействие върху нея той измисля т. нар. нефритена възглавничка. Обработената по особен начин нефритена плочка има изключително въздействие върху хипоталамуса. Беше презентирана на конференцията миналата година. На предстоящата ще бъде споделен опитът от нейната употреба. Тя е най-доброто природно средство за регулиране на кръвното налягане. Голямо внимание ще бъде отделено и най-новото чудо в науката за лечение с минералите - ултралита. Той отделя златни йони и превръща водата, в която е поставен, в лечебно средство с мощен ефект. Златните йони се считат за лекарството на 21 век.В ЕС златото е регистрирано като хранителна добавка и е публична тайна, че богатите го консумират, като го влагат в различни храни, под форма на люспи, раздробени с нанотехнологии. В най-известните ресторанти в Европа предлагат салати със злато. Ще има лекции, посветени на въздесъщата хималайска сол. Тя е най-фалшифицирана на планетата, защото търсенето е огромно, а се добива само на едно място в света- кариерата Салт Ранге в Пакистан. За съжаление, масово на пазара се предлага цветна каменна сол, която върши работа само на преживните животни. В истинската хималайска сол се съдържат над 80 вида химически елементи, достъчно е да поръсиш една филия сутрин, за да възстанови организма ти всичко, което е загубил в резултат на стреса.

- Вие ще бъдете сред демонстраторите. Какво ще покажете?

- Ще разкажем за българските опали. Ние притежаваме най-голямата колекция-262 разновидности на български опали, събирани над 20 години. Опалът е един от малкото минерали, които нямат кристална решетка и имат огромна енергия. Докосването до този минерал се отразява върху заспалото полукълбо-при жените-лявото, при мъжете-дясното. Възможностите за лечение с него са описани още в аюрведическите текстове. Опалът е най-големият антидепресант, активира волята и паметта. Присъстващите на конференцията ще имат възможност лично да се уверят в силата му. Ще разкажем и за срещата ни с Майка Мира. Приживе тя е призната за свят човек. Живее в замъка Шаумбург край Ламбург на Лаан в Германия. Получихме даршан (благословия)от нея преди месец. На аудиенцията присъстваха 250 човека, голяма част от тях дипломати и видни личности от Европа. Трудно е да стигнеш до нея, записването става с месеци напред.

- Как ви даде благословията си?

- По време на дашрана трябва да я гледаш в очите. Когато веднъж погледнеш в тях, не можеш да забравиш тези очи. Чувстваш, че си разбрал всичко в живота. В тях е събран целият космос. С ръцете си тя прави връзка с космическата енергия и предава част от нея и на теб. Усещаш как енергията преминава през теб. Коленичиш пред Майка Мира, тя докосва слепоочията ти с пръсти за няколко минути - при всеки различно. През двата часа, докато минат всички, тишината е неописуема. Повечето хора остават в медитация.През цялото това време тя седи на фотьойл, безкрайно скромна, дребничка и облечена в червено сари. От нея се носи аромат на сандалово дърво и жасмин. След докосването й усещаш, че си пилял живота си, хабил си думи и действия, че не си давал достатъчно, без да очакваш нещо от отсрещната страна и решаваш да бъдеш себе си. Отидох при нея с инфектирана буза, на сутринта след срещата ни нямаше и следа от раната. Накрая, когато всички станаха на крака, за да я изпратят, в очите на повечето хора имаше сълзи.

След посещението при майка Мира много от присъстващите казаха, че ще дойдат на конференцията в Париж. Днес всеки интелигентен човек търси близост с природата. 21 век е век на духовните преобразования, човек ще научи много за себе си и за това ще помогнат и минералите, защото те са най-чистият източник на вибрации, т. е. на информация.

- Вие сте единственият в България, който е докосвал магически кристален череп. Къде се случи това и какво бе въздействието му, че го наричат магически?

- Видяхме го на конференцията „Кристалните черепи и бъдещето на човечеството“ преди две години в Мюнхен. Съхранява се в частна колекция в Щатите. Имах възможност три дни да работя с него. Когато положиш ръката си върху теменната част, започваш да сънуваш наяве, да виждаш неща, които си длъжен да опишеш.

- Какво разбрахте?

- Усетих, че човек не приема дори една хилядна от информацията , която му се дава, за да бъде щастлив. Долавяш, че животът и щастието нямат нищо общо с това, което е около нас. Виждаш енергията, душата си извън теб като синьо кълбо. Разбираш, че времето, употребено в страх, е изгубено време. И това, че няма смърт.

- Какво има?

- Това, което в библейския смисъл разбираме като ад и рай, всъщност са енергийно-информационни слоеве с различна плътност над нас. Тези, които не са се развивали в духовен план, с умирането на физическото тяло се прераждат отново в човешки същества с по-нисък потенциал на усещания, което всъщност е мъчителното. Ако приживе човек неуморно е следвал своята пътека на усъвършенстване към по-добро, след смъртта си му е много леко, душата му се движи с огромна скорост като светещо синьо кълбо. До момента, в който реши отново да се прероди.

- Разкажете повече за този кристален череп.

- Той е изработен от 5.400 кг. чист планински кристал. Досега са известни осем подобни черепи. Твърди се, че са 13 и са поне на 20 000 години. По тях няма и следа от обработка с какъвто и да е инструмент. Според вярванията на маите, когато се съберат 13-те заедно, човечеството ще получи информация, която ще преобърне неговата представа за съществуването му.

- Отскоро вие се сдобихте с череп от минерала „Косите на Венера”. Как стана това?

- Един махараджа от Шри Ланка ни позволи да го ползваме известно време. Той го е донесъл от Южна Америка. Този махараджа е следил изявите ни в Германия в продължение на 10 години. Даде ни го за малко, сега го вземаме с нас, за да му го върнем. Всъщност минералът „Венерини коси” е планински кристал със златисти игли в него. Планинският кристал от най-дълбока древност е използван за връзка с космоса. Египтяните са го поставяли върху челата на мъртвите, за да ги води в задгробния живот. Старите гърци отправяли молитвите си към боговете, държейки го в ръка, за да бъдат чути по-добре.Тибетските монаси го използват при медитация. Южноамериканците са правили черепи от него. Магическите черепи са изследвани от Франк Дорланд в лаборатория на „Хюлет Пакард” в САЩ. Установява се, че планинският кристал притежава способността да слива съзнанието с подсъзнанието и след известно време, при всеки различно, получаваш отговорите на въпросите, които са те занимавали цял живот. Може да ги получиш насън, може и наяве, като прозрение.

- Откога изследвате минералите?

- Още като студент в първи курс. Баща ми беше миньор в Маджарово. През ваканцията отидох на гости при него. Бяхме на кино, когато се обадиха, че в рудника е станала авария и негови колеги са заседнали на 300 м под земята. Той се спусна долу и излезе едва на следващия ден, когато изкара всички. Попитах го как е издържал. Тогава извади от ботуша си едно аметистово кристалче. Каза ми:“Имах чувството, че през цялото време то ми дава сили.” Този камък стана първият от колекцията ни, пазим го и до днес. След това още три лета ходих на проучвания с геоложки групи в Маджарово. Половин година живяхме със съпругата ми в Прага. Сътрудничехме на техния Национален музей. После започнахме да водим чужди групи из Южните Родопи. Така се запознахме с много хора от Франция, Белгия, Германия, които бяха посветили живота си на минералите. През 1997 година отидохме в Идар-Оберщайн и положихме началото на сътрудничеството си с немски научни институти, които изследват въздействието на минералите върху човешкия организъм.

- Защо много хора са скептични към благотворното въздействие на минералите?

- В България се вихрят шарлатани във всички области. Малкото ценно, което имаме като наследство в природната медицина, се размива от измислени врачки и самозвани народни лечители. Страната ни е удавена от ментета. За да има лечебно действие, минералите трябва да отговарят на определени условия, да са сертифицирани в лаборатория.

- В България такива няма. Каква е гаранцията, че тези, които вие предлагате,са лечебни?

- Всички минерали, които предлагаме за лечебни цели, са минали през лабораториите на Немския институт за контрол на терапевтичните средства. Всеки един от тях е маркиран със специален знак в документа за доставянето му. А българският минерал клиновит се изследва за наличието на коли форми, в това число и ешерихия. Ние сме единствените в България, които притежаваме такъв сертификат.

 - Как лично сте се убеждавали в силата на минералите?

- На гости ни беше един немски професор. Той искаше да го заведем до находище в Източните Родопи. Мястото е много стръмно, а мен от година ме мъчеха болки в кръста. Нищо не помагаше. Бях стигнал до ветеринарните лекари. Мажех се с един крем за крави, който ми носеше временно облекчение. Съпругата ми каза на професора, че няма да мога да издържа прехода дотам. Той обеща, когато се прибере в Германия, да ми изпрати подходяща терапия и да се върне, когато се излекувам. Седмица след като си тръгна, получих писмо от него. Помислих, че в него има рецепта за някакво чудодейно лекарство. Когато го отворих, оттам изпадна кръгло камъче. Беше лабрадор, първият лечебен минерал, който докоснах. Трябваше всеки ден да масажирам с него основата на опашката в продължение на минута. Разсмях се искрено. Бях изпробвал много лекарства-полза никаква.

Но опитах. След три дни болката изчезна, след месец бях пораснал с 4 см.

Цял живот съм имал ниско кръвно налягане. След големи премеждия с една група португалки край Смолян, ушите ми започнаха да шумят, сдобих се с проблема, познат на половината човечество – хипертонията. Помогнах си с клиновит и нефритената възглавничка на Авицена.

Не съм вярвал и че мога да излекувам болките в коленете си. Над двайсет години съм мъкнал тежка раница на гръб из планината и ги смятах за нещо заслужено. Българските лекари ми поставиха диагноза гонартроза. Немските им колеги се смяха до сълзи. Тяхното заключение беше-нарушен алкално-киселинен баланс на организма. Препоръчаха ми да спра шоколада и аспирина и да използвам шива лингам и орегонски базалт. След пет дни нямаше и помен от този проблем.

Интервю на Христина Котларска

Майка Мира
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини