От х:

Днес в x:

Силовакът на общината Недялко Генев предаден на прокурор

 
Силовакът на общината Недялко Генев. Той казва какво може да се снима и какво - не

Сигнал до прокуратурата за заплахите на служителя на общинското предприятие „Паркинги и гаражи“ Недялко Генев подаде Haskovo.net. Силовакът на общината си позволи да заплашва репортер на сайта затова, че е снимал как служебната кола на шефа му Янко Манолов е спряла на забранено – пред баничарницата до входа на паркинга пред общината. Бившият служител на КАТ заплаши репортера, че знае къде живее и нещо лошо ще му се случи. Силовакът забрани да се снима колата на „Паркинги и гаражи“ в нарушение, защото това било „мръсотия“.

Повод за гнева на бившия полицай бе снимка, направена миналата сряда. На нея ясно се вижда служебния „Опел“, паркиран на забранено, а по булеварда паякът откарва колата на поредния простосмъртен хасковлия към наказателния паркинг на „Спартак“.

След заплахите Haskovo.net публикува въпросната снимка като знак за своята независимост.

Сигналът до прокуратурата е заради опита на общинския служител да налага цензура над медиите в града, използвайки за това заплахи и обиди. С действията си той нарушава Конституцията на република България, чл. 40, ал.1, който гласи: „Печатът и останалите средства за масова информация са свободни и не подлежат на цензура“. Освен това е изпълнил дума по дума и няколко текста от Наказателния кодекс, за които се предвиждат различни наказания.

Тодор Кръшков

Снимката, коята предизвика гнева на бившето ченге
Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини