От х:

Днес в x:

Прецакаха седмокласниците с по-висок критерий

Децата получиха неприятна изненада с оценките си

Критерият за изпита в седми клас неочаквано се оказа завишен, което намали много от оценките на седмокласниците. Очакваше се той да бъде като миналогодишният, но не би. Ако за 2010-та година, 14 точки от изпитният тест даваха 3 /три/ този път се изискваше 16 точки. С по 2 точки са увеличени критериите и за добър, много добър и отличен. Това намали общият успех в областта и увеличи двойките.

Отличниците по български език са намалели наполовина-56 срещу 103. Двойките по БЕЛ са 319 срещу 264 за 2010-та, а по математика 287/240.

Иначе математическите гимназии в Хасково и Димитровград убиха конкуренцията сред седмокласниците в изпита за профилирани гимназии. Сумарните оценки по български език и литература и математика отреждат на хасковската гимназия „Акад. Боян Петканчин“ първите 5 места по най-добре представилите се седмокласници. Най-добрата от добрите е Мария Бакалова. Момичето е регистрирало 5.93 по БЕЛ и 5.80 по математика. Втората в класирането, също от ПМГ, Гюлай Хасан, пък е само на 1 хилядна зад нея.

Началникът на инспектората Иван Панайотов донесе "сюрприза"

Останалите в топ 10 на най-добрите са от димитровградската ПМГ Иван Вазов. С едно изключение-на тополовградското СОУ „Петър Берон“. Школото има и втори представител непосредствено след първата десетка и е най-добре представилото се школо извън ПМГ-тата.

Най-доброто / по резултати/ сред другите хасковски училища, е ОУ „Климент Охридски“, чиито ученици масово присъстват в топ 20.

Свой повод за гордост има и ОУ „Иван Рилски“. Неговата възпитаничка Тина Дойчева е ЕДИНСТВЕНАТА седмокласничка в областта, която има пълни 100 точки на изпита по БЕЛ.

1140 са местата в гимназиите с изпит след 7-ми клас. 1340 са седмокласниците изкарали позитивни/различни от двойки/ оценки.

Г.Христов

Мария Бакалова е най-добрите от добрите
Тина Дойчева от ОУ "Иван Рилски" е единствената в областта с максимален актив от 100 точки по БЕЛ
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини