От х:

Днес в x:

Втори случай на ешерихия от Сусам, жената е добре

Сусамци са притеснени от втори заболял

62 годишна жена се лекува в хасковското инфекциозно отделение от заболяване много подобно на това, което отне животът на 66 годишният и съселянин Атанас Кирилов. Здравословното състояние на Янка Вълкова обаче е добро и се очаква тя да бъде изписана. Янка е с адресна регистрация в Хасково, жк Орфей, но има къща в Сусам. Вчера съпругът и Иван и бе на свиждане. Семейството му е приятелско с това на Кирилови.

Наличието на втори болен от Сусам притесни хората от селото. Повечето се заричаха да си ядат само зеленчуците родно производство. Много са притеснени да не се озоват в болницата.

Новината че това не е германската бактерия, а българският и вариант, не успокои сусамци. За повечето нямаше разлика дали бактерията е токсигенна/ Българската/ или хеморагична /германската. Разликата е че при втората има масирани вътрешни кръвоизливи. Такива обаче бяха открити и в тялото на Наско. Според съдебният лекар д-р Христо Еленски, именно кръвоизливът е причинил смъртта. Той е направил аутопсия, след като близките на починалия категорично не са приели заключенията на инфекционист, че причина за смъртта е инфаркт на миокарда. Още преживе в отделението, на Атанас са правили кардиограми, които не са открили нищо обезпокоително. На аутопсията Еленски открива кръвоизливи в червата и бъбреците, които са довели до фаталния край.

Заради неяснотите около диагнозата, съпругата на починалия Гичка и други близки, ще съдят болницата за лекарска грешка. Според тях оповестяваните версии за смъртта са прах в очите и прикриват истинската причина. Според тях това е лекарско недоглеждане.

Всички специалисти обаче твърдят че Атанас е лекуван правилно.

Г.Христов

Съпругата Гичка и синът на Атанас подозират лекарска грешка
Атанас Кирилов е бивш кмет на Сусам и шеф на паспортна служба в полицията
Лекарите в инфекциозно отделение са нащрек
Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини