От х:

Днес в x:

Баневи под обсадата на булдозерите. Заплашват Гоце в Димитровград. Преглед на регионалния печат

Баневи под обсадата на булдозерите, пише в заглавие над главата „Новинар юг”. Темата е развита на фолиото – 6 и 7 страница. Казусът е в административния съд, но под угрозата от събаряне са масивна 750-метрова ограда, тенис корт и вила със застроена площ 408 кв. м. Имотът е край Спахиево.

Проблемът на Баневи е, че строителството е върху земеделска земя, извън регулация. Поради този факт и узаконяването на постройките постфактум е невъзможно. Върху земеделска земя се допуска само строителство на селскостопански постройки, а Баневите определено не са такива, обясняват спецове от РДНСК.

С по 100 лева вдигат заплатите в „Неохим”, заглавие от първа страница. Това станало възможно поради добрите резултати на дружеството от ноември насам.

Шефът на камарата спаси главни архитекти от глоби, акцент от 2-ра. Шефът на камарата на архитектите в региона Янчо Апостолов е изпратил деклацария до МРРБ, в което оневинява колегите си за бавените строителни разрешения. Това става по вина на кмета на общината, а не на главния архитект, обяснява Апостолов. Мнението му е взето предвид.

3 секции за сините избори в Хасково, информира друга дописка от 2-ра. Предварителните избори са на 12 юни.

225 книжки на трупчета заради отнети контролни точки, акцент от 3-та. Санкциите са от година и половина насам.

„Хасково II” загря за „В” група с „Борислав”, акцент от спортната страница. Хасковските футболисти спечелиха контролата с първомайския тим с 4:2.

Заплашват Гоце в Димитровград, пише в анонса над главата „Хасковска Марица”. Темата е вчерашната заплаха по телефона по адрес на президента. Всичко обаче се оказало кьорфишек.

Общината иска запорът да падне, предлага имот, водещо заглавие на 1-ва. Вчера съдът отложи заседението, на което трябваше да се реши дали запорът на банковите сметки на общината да се замени с обезпечение – недвижим имот. Причина за отлагането стана заболяване на шефа на „Европът” Александър Паскалев. Следващото заседание е насрочено за понеделник.

Тротоарите – разбити, част от „Одрин” – паркинг, акцент от 2-ра. Майки се жалват пред изданието, че е истинско изпитание да минат по „Одрин” на път за детската кухня в центъра.

„Ловим” купа „Нов живот” на 3 юли, заглавие на 4 страница под рубриката „рибарски страсти”. За 3 юли е насрочен турнирът за купата на кържалийския вестник.

„Игра на жмичка”, разказ от Тодор Коларов на 5 страница.

Това бяха основните теми в днешния регионален печат.

Тодор Кръшков

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини