От х:

Днес в x:

ДНСК чака за скалпа на Баневи. Активист на ДПС иска по-лек режим в затвора. Преглед на регионалния печат

ДНСК чака за скалпа на Баневи, свирепо заглавие над главата в „Новинар юг”. Темата е водеща на 3 страница. Строителният контрол готви булдозерите за масивната ограда на имота край Спахиево. За случая Haskovo.net писа преди време.

Елитни си изтърбушиха класната, водещо заглавие на първа страница. Десетокласници от Езиковата изтърбушили класната си стая на купон вчера.

Хасковският кмет осъди ОбС за капиталовите разходи, водещо на 2-ра. Административният съд е отменил гласуваната от ОбС отмяна на решение, с което се правеше корекция на капиталовите разходи.

Данъчното нощем без нет заради хакера, друго заглавие от втора страница. Заради хакерската атака в общинската данъчна служба нощем прекъсвали връзката с глобалната мрежа. За голямо съжаление на борчлиите, хакерската атака преди два дни била неуспешна.

Може да ида при Мъри в Кипър, казва в интервю за вестника футболистът Емил Ангелов. Разговорът с него е на 6 страница.

Активист на ДПС иска по-лек режим в затвора, анонс над главата в „Хасковска Марица”. Активистът е Цанко Митков, който по време на изборите през 2009 г. преби кмета на ивайловградското село Гугутка. Побойникът излежава 2-годишна присъда, вече са минали година и пет месеца и той иска по-лек режим за оставащото време. Съдът ще се произнесе до месец.

Кмет въвежда ОбС в заблуда, водещо заглавие на първа страница. Става дума за Димитровград. Кметът Стефан Димитров твърдял, че местното ВиК не е представило отчетите на дружеството. Вестникът публикува факсимиле от документите, от които се вижда, че отчетите са били представени в общината още на 8 март.

Болни в паника от ешерихия коли, акцент от втора страница. Баналните сезонни стомашни инфекции станали причина за истински стрес сред болните заради тревожните новини от Европа.

Емил Георгиев набеляза нова мишена – Червенко Крумов, заглавие от 2-ра. След епичната битка с „Каолин” екологът подхваща нова – срещу „Стройко 2000”, чийто шеф е бившият червен депутат Червенко Крумов. Фирмата получила концесия за добив на варовик в очертанията на Димитровград.

Процедурни хватки узаконяват врътката на кмета с бюджета, заглавие от 3-та. Темата е сагата с капиталовите разходи и тяхното одобряване постфактум.

Става дума за субсидия от 230 хиляди лева, с които трябваше да се ремонтира пътят Корен-Криво поле-Елена. Вместо за този обект, кметът превел парите на „Анико” за изграждане на къщичките за социално слаби на „Георги Кирков”. Това станало без ОбС да одобри подобен трансфер, което прави действията на градоначалника незаконни и той бе застрашен от ново наказателно преследване. При първото гласуване ОбС одобри тази корекция, но после отмени това свое решение. Съдът пък отменя второто гласуване, защото не било направено поименно. Така кметът отървава кожата.

След ДНСК и НАП погва палатите на яз. Ивайловград”, заглавие на голям материал на 4 страница. Повод за текста е изявлението на строителния министър Росен Плевнелиев, че е редно данъчните да се заинтересуват с какви пари са строени незаконните митничарски палати.

Това бяха основните теми в днешния регионален печат, на спортните страници нищо интересно.

Тодор Кръшков

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини