От х:

Днес в x:

4.00 на тазгодишните матури. Отличниците - в ПМГ

"Отличните" зрелостници са два пъти от двойкаджиите

Средно 4.00 е успехът на тазгодишните матури отчетоха от регионалният образователен инспекторат. Точно толкова е била средната оценка и миналата година. Резултатът е изненадващ, защото в областта има повече отлични оценки и по-малко двойки. Отлично оценените работи са 655 срещу 511, а при двойките разликата е фрапираща-само 383 тази година срещу цели 631 през миналата. За сметка на това общия среден успех е мръднал под фаталните 23 точки които разделят добрата от средната оценка.

Цели 11 изпитни работи са оценени с максималният сбор от 100 точки. През 2010-та са били само три. Тогава имаше и само едно дете с пълно 6.00 по двата изпита. Тази година са цели три-и трите от ПМГ. Мартина Колева и Филарета Йорданова от хасковската ПМГ „Акад. Боян Петканчин“ и Инна Янкова от ПМГ „Иван Вазов“ Димитровград.

В Сравнението по училища, хасковските Езикова и ПМГ имат по

5.43среден успех по БЕЛ. Сравнението по втората задължителна матура е трудно поради разнопосочния избор на кандидатите.

СОУ „Климент Охридски“ -Симеоновград е най-слабото учебно заведение в областта със среден успех 3.14. Те „бият“ дори и легендарното училище в Караманци, което миналата година постигна невероятното 2.53 по Български език. Сега в Караманци са повишили нивото си с повече от половин единица-3.19.

Най популярната втора задължителна матура, по География, също дава завишение на резултатите-3.86 среден успех, спрямо 3.28 за миналата година. Двойките са само 140 срещу 386 през 2010-та.

Направихме инструктаж на учителите по география за тази година, явно е имало резултат, коментира началникът на РИО Хасково Иван Панайотов.

Хасково няма да попадне в топ 10 на срама, но и едва ли ще намери място в най-добрите 10 училища в страната, прогнозира той.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини