От х:

Днес в x:

Община и областна със свои чествания на Ботев

Тази година Ботев ще бъде достойно почетен в Хасково

Проблем при отбелязването на празника на Ботев 2-ри юни възникна пред областната администрация в Хасково. Като традиционни организатори на събитието, те изпратили официално писмо до общината с молба за предоставяне на озвучителна техника, знамена и водещ за събитието. До момента нямало никакъв отговор от администрацията. Това рискувало обичайното отбелязване на датата от смърта на българският герой.

Накрая обаче се оказа че не само ще има честване, а че ще са цели две. „Ще има поднасяне на венци и цветя пред паметника на Ботев пред читалище „Заря“, както и традиционното пускане на сирените по обяд, уточни пресаташето на общината Бояна Тодорова. Ангажирана е и представителна рота на хасковският гарнизон. Ще бъдат прочетени тържествени слова и поздравителни адреси. Песни и танци не се предвиждат, понеже все пак повода е траурен, уточни г-жа Тодорова.

И областна администрация е ангажирала хасковските военни. „Имам 6 блока готови“ рапортува началникът на гарнизона подполковник Данчо Николов. Военните ще направят тържествена заря в навечерието на празника-на 1-ви срещу втори юни.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини