От х:

Днес в x:

Търсят кауните на 2011 година

Поетесата Нина Момчилова бе провъзгласена за Баш Каунь през 2009 година. Награда й връчи актьорът Янко Митев

Кауните на 2011 година търсят в международен хумористичен конкурс от Академия „Каунь“ и община Хасково. В петото издание на литературната надпревара могат да участват български и сръбски автори. Ще бъдат връчени награди за поезия и проза. Всеки от победителите ще прибере по 500 лева.

Главният виновник за провеждането на конкурса- актьорът Янко Митев, уточни, че творбите, които ще претендират за отличие, ще са на свободна тематика като важното е смехът в тях.

Политиката е неприемлива, а сатирата – неконкурентна. Няма ограничения за възраст, пол, цвят, ръст, възможности. Умоляват се автори без чувство за хумор да не се напъват, допълни той.

Текстовете се приемат само в електронен вариант на адрес haskovskikaun@abv.bg до 24 часа на 10 август. С творбите авторите трябва да оставят и адрес за обратна връзка. Всеки има право да изпрати до 3 творби.

Творбите ще бъдат оценявани от международно жури. Отличените ще бъдат обявени по време на фестивала „Каунь 2011”, който се провежда в рамките на дните на град Хасково около 8 септември. Ще бъде провъзгласен и новият „Баш Каунь“. Сред носителите на почетното хумористично звание са поетесата Нина Момчилова и карикатуристът Борислав Данев.

Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини