От х:

Днес в x:

Манекени от ОДЗ"Слънце" дефилираха на пазара

         Манекен от ОДЗ"Слънче"

В манекени се преобразиха днес малчуганите от ОДЗ"Слънце" в Димитровград. Новата роля бе заради дефилето на детски тоалети, което се проведе по обяд на Неделен пазар. Възпитаниците на предучилищната група показаха детски облекла на пет фирми, търгуващи на пазара от градовете Димитровград, Хасково, Кърджали и Пловдив. Децата вложиха много емоция и старание в първата изява на подиума, организаторите от "Общински пазари" обещаха, че това няма да е първата подобна проява за малчуганите от Димитровград.

Празникът преминал под надслов "За вас,деца" включваше открит урок по танци с групите за народни хора при читалище "Христо Ботев", както и възможност за размяна на книги и базар.

Победителите в конкурса "На пазар в Димитровград", станаха изведстни на празника. Връчиха ги председателя на комисията и експерт в общината Валери Славов и управителя на "Общински пазари" Лидия Николаева.

В раздел "Презентация", ІІІ възрастова група първа награда взеха Николай Иванов и Добромир Радев. Във ІІ група отличието отиде при шестокласничката Женя Тенева.

За разказ първата награда взе Деси Тончева- 6 клас. За стехотворение журито награди в І възрастова група  Кристиян Теодошев и в ІІІ група- Тихомира Христозова в 12 клас.

Подаръци получиха още Микаела Добрева, Гюлджан Стоянова, Лидия Михалева- всички от ІІ клас, изпратили рисунки; за шестокласниците Кристиян Янков и Пламен Димов, представили есета, както и за Моника Кирова- 11 клас за есе и Бояна Янева- 10 клас, за стихотворение.

Манекенка от ОДЗ "Слънце"
Шефката на пазарите връчи част от наградите на побудителите в конкурса "На пазар в Димитровград"
Открит урок по танци
Базарът на книги

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини