От х:

Днес в x:

Кметът: Под медийна блокада съм! Преглед на регионалния печат

"Целта на новото мнозинство е да фалира Хасково"-"Новинар юг" Това е заглавието на анонсираното от вчера интервю с градоначалника Георги Иванов. Тезата-новото мнозинство от ГЕРБ и хората на Марчев искат умишлено да забият Хасково във финансов батак, за да могат после да го изкарат некадърен в очите на избирателя. Как 10 години  и половина всичко в общината било наред, а от година и половина не е, пита риторично кметът. 

Следва двете повтаряни до втръсване мантри: Какво направи ГЕРБ за  Хасково през последната година и половина и ".....кметът Георги Иванов никога не е правил далавери и не е присвоявал средства за да бъде осъден!" Чели/чували сме го това стотици пъти.

Както и това:  Делата срещу кмета са смешни. Това за предполагаемият подкуп от Дусман за кмета, го мотаели нарочно толкова дълго, за да се каже че има дело срещу кмета. С БИЛЛА пък спорили и междувременно се натрупали едни 50 хиляди лева лихви. Делото вече трябвало да бъде прекратено, но прокурор Мидов  направил деянието умишлено, за да не го хване законът за амнистията.

Разточително разпънато на три страници, интервюто е като Дежа вю на десетки други давани през годините в тази и в други медии. Обаче има нещо ново.

Кметът: "....Жалко е че има една медийна блокада която не позволява на хората да разберат истината...."

И продължава :".... Защо например не се коментира факта, че........."

Момент, май не става дума за медийна блокада, а че журналистите не пишат това което ТРЯБВА и това е проблема. Кметът присъства с име или длъжност в пъти повече заглавия, отколкото се пишат за останалите политици в града/че и извън него/. Отразявани са всичките му инициативи. Май не е въпроса до блокадата, а до медийния комфорт.  До скоро той си имаше резервирано едно телевизионно предаване. Плюс други медии или техни подобия. 

Ако журналистите трябва да пишат така че да се харесват, това не е журналистика, това е пиар. Пред който обикновено стои прилагателното платен.Така де, пресаташетата нали получават заплати?

А, и още нещо. Простата логика сочи, че ГЕРБ няма какво да отчитат пред избирателите, защото не държат властта. Отговорността е на кмета, както самия г-н Иванов е посочвал нееднократно пред медиите. И негово задължение като политик е да си осигури подкрепа от политиците в местния парламент. Поне в онзи големия е така - ако политикът е лош и изтърве пленарната зала си подава оставката.

"Разреждаме плешката" чело на "Новинар юг". Оборотът на агнешкото е паднал двойно по Гергьовден в сравнение с миналата година. Хората имали пари да купуват само агнешки дреболии за дроб сърма. И това обаче излиза скъпо-7 лв. Почти като свинска вратна пържола.  На темата с агнешкото е посветен и редакционният коментар-"Плешка за Дянков за нас карантия"

"Хванаха контрабандни цигари за 5.5 млн лева". Станало е на граничен пункт Капитан Петко войвода вчера. Папиросите са били транспортирани в камион за Унгария. Шофьорът е бил 60 годишен хасковлия. Зян са станали 1480 мастербокса.

"Арестуваха Теньо Лудия за отвличане и изнасилване" над главата с продължение на стр. 3. 29-годишният Теньо Стоилов нападнал и изнасилил 26 годишна димитровградчанка посред бял ден във вторник на автобусна спирка в Димитровград. Бързичко успели да го закопчаят. Познат е и с предишни свои изнасилвания, включително и две излежани присъди.

"Рухна казармата над ДНА" чело на "Хасковска Марица". Наклонената стена по улица Булаир, донесла толкова журналистически хонорари за написани статии, най-накрая рухна вчера на тротоара. За щастие по него не са минавали хора.  Военните стартирали процедура по ускорена продажба на имота. Налага се да ускорят, иначе ще се разпадне преди да свърши процедурата. Ускоряването и шефът на военните имоти Васил Русев обаче нещо не се съвместяват добре.

"Луд отвлече и изнасили млада жена" над главата и водещо на криминалната страница". На подобаващо място е развит абсурдът в правната ни система наречен Теньо Стоилов. 29-годишния хасковлия изнасили посред бял ден димитровградчанка във вторник. След като бе хванат, лъснаха неговите 11 по-раншни присъди. Две от които- за блудство и изнасилване, и изнасилване. Общо това са три случая, макар и обединени само в две присъди. Едната е била за година и половина, другата за 1 година. За третото си поредно деяние, засега няма дори и мярка. Вчера Теньо Лудия се направи на луд и чак изкара пяна от устата си. Мярката му бе прекъсната, назначена медицинска експертиза. Още отг сега адвокатът му ще пледира за невменяем. Бил жертва на катастрофа отпреди 13 години и оттогава не бил наред с главата. Заради което навъртял рекордните 11 ефективни присъди за само 29 години живот. От друга страна ако беше невменяем, нямаше да лежи в затвора. "Има противоречие" призна адвокатът му.

В цялата ни съдебна система има противоречие. Да бъде или не.  Хамлет би възкликнал "Няма да я бъде"

"Бойци и командири с награди за Гергьовден" водещо на първа страница със снимка. Тържествения парад на Армията за 6-ти май, се състоя на 5-ти.  По традиция на деня на храбростта, се дават награди на най-храбрите офицери войници и сержанти.

"Станчо Бевърлито и Вълка изплуваха зад "Грийнпартнърс" Вестника се е заровил във вече рециклираната тема за хасковският боклук. Процедурата по възлагането на поръчката за чистене на Хасково е върната на стартова позиция, след като Върховният съд отмени избора на "Грийнпартнърс" за изпълнител.  "Марица" обаче отново гази в боклука. Стигнали са до Станчо Бевърлито и връзка с Румен Гайтански-Вълка. Разтърсващите разкрития очаквайте в следващ брой.

Риболов по време на забрана - указания, препоръки, наръчник. На страница 4-та от запаления риболовец-журналист Щерю Щерев.

Това бе по-интересното от днешната преса.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини