От х:

Днес в x:

Армията марширува Гергьовден предсрочно, имат много именници

Тържествен парад за 6-ти май...на 5-ти май

Хасковските бойци набиха здраво крак в тържествен парад по случай денят на храбростта и Българската армия -6-ти май. Днес обаче бе 5-ти май. Предсрочното празнуване се обясни различно-от официалният почивен ден утре, до умората на армейците от изнурителното войсково учение на Корен „Съюзна сила“, преди десетина дни. По думите на военният министър Аню Ангелов, то е най-голямото учение на Българската Армия планирано за 2011-та година и в него взе 100%-во участие хасковският гарнизон.

Мълвата отвъд официалната информация обаче посочи наличието на много именници в редиците на местният гарнизон. Това „спомогнало“ за решението военните днес да почетат празника си.

Областният управител Румен Данев, замкметовете Венко Точевски и Кирил Керанов, бойци и военни от резерва, както и граждани, поднесоха венци и цветя на паметника на незнайният воин на площад „Свобода“. Началникът на поделение 52 740 подполковник Данчо Николов прочете тържествено слово. В него бе напомнен героизмът на българската армия, недопуснала през всички войни на 20-ти век да и бъде пленено и едно, едничко бойно знаме.

Всъщност много историци твърдят, че армията ни няма загубена нито една битка, но затова пък е загубила повечето войни. Битките са приоритет на военните, войните-на политиците.

Тържественото четене продължи с поздравителен адрес от областният Румен Данев. Той бе изслушан с нескрит интерес от самия Данев, който присъстваше на церемонията.

Предсрочният Гергьовден продължи с изпълнение на ансамбъл "Южняче".

Г.Христов

Подполковник Данчо Николов/вдясно/ приема парада
Елитни бойци радваха окото на хасковлии
После застанаха мирно....
...и поднесоха венци и цветя пред паметника на незнайният воин

Ансамбъл "Южняче" смени армейските маршове
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини