От х:

Днес в x:

Почнаха великденските кражби на агнета

6 агнета са откраднати от стопанин в тополовградското село Каменна Река вчера. 76 годишният собственик сигнализирал че през незаключената дворна врата на селската му къща, неизвестно лице проникнало и задигнало 6 агнета от навеса в двора. Дядото се канел да ги продава за Великден.

Покрай празниците посегателствата над домашнви животни, особено агнета и ярета, ще се увеличават напомнят от полицията. От там препоръчват повишено внимание при установяване на контакти с търговци. Мними купувачи посещават селските къщи под предлог че искат да направят сделка. Използват случая да огледат района и преценят колко и какви хора живеят в къщата. След ден два, домът е обран и то не само откъм животни.

Най ефективните мерки да се защитите е да поискате документ от името на фирмата или кланицата която иска да направи сделка „на едро“. В случай че купувачът се представи за частно лице което търси животно за лична консумация, запишете името му, марката и номера на автомобила с който той се придвижва. В никакъв случай не

оставяйте непознати лица сами в имота, под никакъв предлог. Имайте предвид, че молбата -  да ги придружите до тоалетна, да им донесете чаша вода, да им развалите пари, да им покажете животните  - са най-честите  способи, които крадците използват, за да отклонят вниманието ви и да останат сами в помещението, в което държите парите си.

Ако сте жертва или свидетел на престъпление или дори само да имате съмнение за подготвяно престъпление  -  обадете се незабавно на тел.166 или тел.112, който се избира безплатно от всички оператори.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини