От х:

Днес в x:

ГЕРБ нищи инфраструктурата и данъците в Димитровград

Антон Вълков, председателят на ОбС Катя Чалъкова и д-р Вълчо Митрушев

Настоящето и перспективите на републиканската инфраструктура в община Димитровград коментираха на среща днес общинските съветници от ГЕРБ Методи Грозев, Вълчо Митрушев, Антон Вълков и председателя на ОбС Катя Чалъкова. Пред тях и активисти на партията говори шефът на Областно пътно управление Живко Боговски. Той потвърди, че Агенция Пътна инфраструктура е планирала в своя бюджет първите 800 000 лв. за ремонт на Околовръстния път на Димитровград. Предстои да се обяви търг за изпълнител и до септември да станат ясни фирмите за строителство и надзор.

Според Боговски, проблемен може да се окаже и друг важен обект в димитровградско - пътят между селата Скобелево и Върбица, тъй като има забавяне на финансирането от българска страна. Шефът на пътното увери че за този обект ще се прави вероятно нов проект. Съветниците от ГЕРБ-Димитровград пък алармираха, че мостът край Скобелево, част от въпросната пътна отсечка е пред разрушение и трябва да се вземат спешни мерки.

Шефът на Областно пътно управление Живко Боговски

Темата за високите такси смет, които димитровградският бизнес плаща на база завишените данъчни оценки на имотите засегнаха от ГЕРБ. Според съветникът Антон Вълков, има седем фирми в Димитровград, които са освободени от такава такса. Вълков смята, че при гласуването на намаления налог на сесия, на общинарите в Димитровград не е станало ясно, че всъщност той ще скочи, защото е завишена данъчната оценка.

Председателят на ОбС Катя Чалъкова увери, че е поела ангажимент към предприемачите да проучи въпроса с високите налози за смет и евентуалното им корегиране. Повторна среща с представители на дребния и среден бизнес от Димитровград тя е инициирала през следващата седмица.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини