От х:

Днес в x:

Драмата със заложниците - от любов и безпаричие. Преглед на националния печат

Похитителят Стефан Стефанов

„Труд": Драмата със заложниците - от любов и безпаричие

С тия три думи криминалисти описват мотивите на нападателя на Инвестбанк в Сливен, който държа там 18 часа за заложнички шест жени. "Стефан Стефанов се влюбил в момиче от банката. То предпочитало друг. Ревността се е превърнала в омраза и Стефанов използвал познанството си с момичето, за да обере трезора и така да реши проблемите си с безпаричието", разкри криминалист пред "Труд".
Като си поговорих с него по мъжки за чест и достойнство, той пусна жените, каза премиерът Бойко Борисов, който лично командваше развръзката на заложническата криза.
Главният секретар на МВР Калин Георгиев представи пред журналисти освободените Ваня Димитрова, Мими Величкова, Ивелина Иванова, Радина Терзиева и Светлана Атанасова.

„Дума": България ще се присъедини към Пакта за еврото

България ще се присъедини към Пакта за еврото. Това обяви пред депутатите премиерът Бойко Борисов вчера, преди да отпътува за заседанието на Европейския съвет в Брюксел. Пактът е ангажимент за ограничения и съкращения. Няма да влезем в еврозоната днес или другия месец, но присъединяването ни към декларацията за пакта ще направи възможността за бъдещото ни членство реална, каза Борисов пред депутатите. Ако не подкрепим този пакт, впоследствие няма начин да кандидатстваме за еврозоната, допълни той. Политическо споразумение Пакт за еврото е договореност между 17-те държави от еврозоната, но към него бяха поканени да се присъединят и останалите страни.

„Новинар": БСП се готви да бие ГЕРБ на втори тур на изборите

Битка между ГЕРБ и БСП на втори тур на вота за президент прогнозира лидерът на социалистите Сергей Станишев. Президентската кандидатура на левицата, по думите на му, ще бъде антитеза на всичко, което прави ГЕРБ. От април пък започват консултациите в партията за кандидат -президента на БСП.
На втория тур за президентския пост, от БСП ще търсят подкрепата и от хора, които не са традиционно избиратели на социалистическата партия. По думите на соцлидерът от ГЕРБ ще използват целия ресурс на държавата за вота наесен. От управляващите щели да разчитат на ниската избирателна активност, прогнозира той. На тези избори пък хората ще покажат колко харесват управлението на ГЕРБ. „Вярвам, че имаме много добри шансове както за президентските, така и за местните избори", заяви Станишев.

„24 Часа": Призовават в съда 7 благородници за царските имоти

Седмина наследници на царете Фердинанд и Борис Трети и Столичната община са ответници по три дела, заведени от държавата за дворците "Врана", "Царска Бистрица" и "Ситняково".
Както само "24 часа" съобщи, днес по обед кантората "Савова & сие" внесе в Софийски окръжен и Софийски градски съд от името на правителството 25 папки, с които ще доказва, че Симеон трябва да освободи дворците.
Сакскобургготски, Мария Луиза Хробок, Ойген фон Вюртемберг, Фердинанд фон Вюртемберг, Александер фон Вюртемберг, Софи Едокси Мария Луиз и Маргарет Люс-Байн дьо Шовини и Столичната община са призовани да защитават собственост на имотите.

„Стандарт": Заклаха ученичка от ревност

Заклана ученичка бе открита в парка на Мездра. Убитата Надежда Вълкова (15 г.) е от София. Ревност и любовна драма е основната версия, по която работят разследващите. Те са по следите на 16-годишна девойка, за която се предполага, че е извършила престъплението.

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини