От х:

Днес в x:

Национална светиня на тезгяха. 2 годишен в неизвестност. Преглед на регионалният печат

"На тезгяха - национална светиня" чело на вестник "Новинар Юг". Военното министерство продава имота си зад ДНА. Проблемът е, че там е един от най-славните военни паметници на България-на 10-ти родопски полк. В процедурата по продажба няма допълнителни условия за запазването на паметника. Както се опасяват офицерите от запаса, нищо няма да попречи на новия собственик на бутне солидната постройка, която е горе-долу в самия център на имота. Офицерите искат гаранции от МО, паметникът да се запази. По какъв начин, не е ясно. Масивната постройка не може да се мести.

"65 с охтика през 2010, петима мъртви" сухата статистика е на д-р Ирина Караманова, шеф на бившия белодробен диспансер, а сега Специализирана болница/СБАЛ/-Хасково. Добрата новина е че смъртните случаи са двойно по-малко в сравнение с предходната година.

"Регионът на ръба със запасите от кръв" още здравна тематика от първа страница.. Хронично недостигат редица кръвни групи, донорите намаляват след преместването ни на новото място/до АГО/ се оплаква бившия ординатор и настоящ  временен шеф с-р Анна Димитрова. Тя застана начело на отделението по трансфузионна хематология от август миналата година и съвместява шефстването със завършване на висшето си образование в Стара Загора.

За този период за някакви големи акции по кръводаряване никой не е чувал. Кръвопреливницити си правят мероприятия, за които само те си знаят и отчитат дейност. В същото време, новата им сграда, до АГО,  обичайно стои празна, в случаите които не е заключена. Както се убеждавал и наш екип пожелал да ги посети веднага след преместването. После-нямало кръв. Има-по 200 лв литъра на черния пазар.

"БСП с по-добра стратегия от ГЕРБ в Хасково" Учудващото заключение е направено от българската стопанска камара. Според заключението на БСК, регионът изпреварва като идеи за развитие Благоевград, Пазарджик и т.н. Целия анализ на камарата-на стр. 7

"Митничари уловиха 430 костенурки". Били в турско возило, на път за България.

"Грандовете" съдии в "Танцувай с мен-3". Николай и Павлина от хасковския клуБ по спортни танци "Гранд" станаха съдии в шоуто на Слави в 3-тото издание на шоуто "Танцувай с мен". Напоследък танцьорите не могат да се отърват от поръчки зад граница, като за последно Николай спечели първо място в турския "Денсинг старс". В Хасково обаче бяха преценени като безполезни и бяха изгонени от дългогодишния си дом в "Младежкия Център". Както се казва-никой не е пророк в собствената си страна.

"Кметска кариера 4 години работи извън периметъра" заглавие над главата в "Хасковска Марица". Кариерата е по пътя Хасково-Димитровград. Кариерата е на трима съдружници сред които сина на кмета Иванов Станислав Георгиев Иванов има 50%. Разработката на "екип на Хасковска Марица" е на цялата 4-та страница във вестника. Обобщено - тука има нещо съмнително!

"При действащ договор обявяват нова поръчка за боклука в Димитровград". Заглавието казва почти всичко, но даваме още малко  факти за яснота. Договорът на "Неотитан" с общината за чистене на боклука в бригадирския град, изтича след две години. В държавен вестник обаче има обява за нова обществена поръчка с прогнозна стойност 13 млн лева. Вероятно за максималния период допускан от  закона за обществените поръчки-5 години. Това е начин "Неотитан" да подпише нов договър и удължи периода за чистене на Димитровград до 2016 година вместо до 2013. Основната идея в статията е като в предишната: Има нещо съмнително!

"2 годишния Христо в неизвестност от 5 дни". Детето е от град Меричлери. Христо Мариев Димитров е рус със сини очи, много приказлив. В неизвестност е от 5 дни. Майката няма снимка за да я даде на полицията. Полицията разследва няколко версии и моли всеки който има информация за детето да я съобщи в близкото поделение на МВР.

"Нова камбана в църквата "Света Богородица". Камбаната е електронна, звъни с повече от 200 мелодии. Тежи над 300 кг. Купена е със собствени средства на църквата. 21-ви век навлиза и в църквите. Браво.

"Шофьор на нелегално такси вози пътници без книжка". Две нелегални таксита по пътя Хасково-Димитровград засякоха контролните органи. На едно от тях се оказало, че водачът няма и книжка. Конфискувани са две коли на незаконни превозвачи.

Това бе по-интересното от днешната преса

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини