От х:

Днес в x:

Старци празнуват Деня на влюбените

Това е втората публикация от конкурса за Вашите добри новини. В електронната ни поща продължават да пристигат нови предложения. Желанието на екипа на Parvomai.net е да ги прочетат повече хора, затова ги оставяме повече време на челно място. Молим тези, които все още не са видели писмата си, да имат търпение.

Вече публикуваните Ваши писма можете да намерите вдясно в колонката "Още по темата".

Parvomai.net

Отново както на всеки празник, независимо дали е личен, национален или християнски, потребителите на социални услуги в Дома за възрастни хора с увреждания в с. Езерово (ДВХФУ) искрено се забавляваха. Отбелязаха Трифоновден на раздумка за традиции и обичаи.
Истинска радост и повод за много веселба и смях беше 14.02. - св.Валентин, денят на влюбените. Силни емоции и много усмивки донесе различният начин на отбелязване на този ден, а именно карнавал с маски. Всички от сърце се забавляваха и за ден забравиха за възрастта и болежките си. Баба Марта и тази година не пропусна да посети дома в с.Езерово. Дойде с традиционно българско облекло и завърза мартенички на всички. Размениха си пожелания за здраве и щастие, късмет и берекет. Домът бе посетен и от учениците от училището в с.Езерово, които донесоха много радост и усмивки на възрастните хора. Подариха мартенички, изработени от тях, но това не беше най-важното, а вниманието и радостта които те донесоха на хората в Дома!
3-ти Март донесе в Дома с.Езерово силни емоции. Денят бе отбелязан с бурни беседи, похвални слова за българските национални герои и възхваляващи ги стихове. Силни думи бяха изречени с гордост и желание да се преразкаже отново историята от онези дни, каращи ни да се гордеем, че сме българи.
Денят на най-нежните същества – жените, беше отпразнуван в ДВХФУ с.Езерово с подобаващо внимание. Дамите получиха за подарък красиви цветя и картички с разчувстващи пожелания. Усмихнати и красиви дамите подаряваха щастливи усмивки през целия ден!

Гергана Павлова

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини