От х:

Днес в x:

През 2011-та: Вадят всеки ден по 50 метра бракониерски мрежи

Километри бракониерска мрежи бяха изгорени днес край Сираково

Невиждан бум на бракониери по местните водоеми отчитат от риболовната инспекция ИАРА. За 70 дни контролна дейност от началото на годината, до сега са извадени 3 520 метра бракониерски мрежи. Заловени са 10 „парашута“ и 1 гумена лодка.

Днес „уловът“ на риболовните ченгета бе демонстративно изгорен край село Сираково.

Анализът на цифрите е красноречив-всеки ден, без значение почивен или не, от водоемите са вадени по 50 метра мрежи. Според местни рибари, това е може би 1/10 от мрежите хвърляни ежедневно, по язовири и реки.

„Шампиони“ в бракониерският улов са язовирите Ивайловград и Тракиец, като последният напълно се е изравнил с по-големия ивайловградски язовир, по наплив на бракониери. Много мрежи са извадени и от язовира край Иваново, както и от река Марица.

От ИАРА заявиха че нямат допълнителна информация за малкото случаи на заловени бракониери, дори за знакови случаи, придобили сериозна публичност. На 11-ти януари група бракониери от хасковско и кърджалийско бяха засечени от ИАРА и арендатора на тарашеният от тях конушенски язовир. Макар да бе заловен автомобилът и личните документи на извършителите, те още нямат влезли в сила санкции. Трябвало да мине двумесечен срок за обжалване.

Няма развитие по случая Мърфи. Кметът на димитровградското Сталево бе обвинен от ИАРА в бракониерски улов на сом в Марица от края на януари. За доказателство, рибните ченгета използваха снимки. Мърфи пък прати акта им в съда.

Г.Христов

Мрежите бяха горени на порции
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини