От х:

Днес в x:

Шофьорски бунт за бензина и днес

Протести срещу високите цени на горивата започват превозвачите от цялата страна. Те ще изразят недоволството си, като зареждат гориво за минимална сума, както правиха това в неделя протестиращи в страната граждани, предаде АСН.

Превозвачите увериха, че няма да спират движението и няма да пречат. Много фирми са заявили, че ще се включат в протеста. В София фирмите за превози ще протестират в три лъча от 9.00 до 15.00 ч. - на изхода за магистрала „Тракия”, от резиденция Бояна до разклона на „Драгалевци” и по Ботевградско шосе до жилищен комплекс „Христо Ботев”, посочва БГНЕС.

Превозвачите настояват правителството да вземе решение, което да повлияе за намаляване на цените на горивата. Комисията за защита на конкуренцията обяви, че започва проверка за картелно споразумение между бензиностанциите.

Протестът в Русе започва в 9.00 ч., камионите ще се движат по бул. България, без да влизат в града. Заявили са участие над 40 транспортни фирми от района.

Националното сдружение на българските превозвачи ще подкрепи днешния протест. Това каза Красимир Лалов - заместник-председател на Националното сдружение на българските превозвачи, предаде Фокус.

По всички окръжни градове, в които нашите колеги от Националното сдружение на товарните превозвачи имат структури, ще бъде проведен този протест, по информация от тях и всички наши регионални структури са информирани за това и ще го подкрепят, каза той.

Протестът ще бъде целия ден с минимално зареждане на гориво.

Камионите, когато имат тази възможност, защото в момента те се прибират от Европа, заминават за Европа, през целия ден ще има тих протест, който с нищо няма да затрудни гражданите, нито ще затваряме пътища, нито ще има някакви проблеми за обществото, каза той.

На въпрос – с какво ще се обозначат протестиращите, Лалов каза, че в момента половината камиони по Ботевградско шосе са със знамена.

Не ясно колко ще са участниците в действията, тъй като протестът не е задължителен.

По думите му – след днешния ден всичко е в ръцете на правителството. Лалов заяви, че не става дума за стачка, нито за действия против управляващите.

„Хората напомнят, че икономически вече са затънали толкова много, че вече няма накъде”, каза той.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини