От х:

Днес в x:

Хасково-гробище за домашни животни. Преглед на регионалния печат

Днес и двата ежедневника се опитват да ни убедят че Хасково е превърнат в гробише на животни, а хасковлиите вървят по кости. Вестник "Новинар Юг": "Хисаря стана животинско гробище". Тонове кости от нелегална кланица събирали кучетата и влудявали хората в хасковски квартал. Кварталът е Хисаря, костите се изхвърлят на площ от няколко декара?! , в "района на водонапорната кула". Хората винели общината понеже си плащат чинно такса смет и искат да им е чисто. Общината изпратила проверка, но местните отказали съдействие, обясняват от администрацията. Няма информация коя е кланицата ,която изхвърля костите.

Почти идентично е челото и на "Хасковска Марица" , гарнирано с порция хорър: "Зловещо: Кости и руини в Хасковски квартал". Освен че местната преса учудващо е започнала да мисли по едини същ начин и по едно и също време, и информациите са много близки по съдържание. Някой/кланица/ изсипва тонове животински кости от известно време/ноември например/ по полянките на хасковки квартал и вади акъла на разхождащите се хасковлии. Събира глутници кучета които допълнително влудяват хората. Само че според Марица това се случва в Квартал "Каменни", а според "Новинар това е Хисаря. Обаче източникът и на двата вестника е Андрей Синапов, собственик на имот в района. Пред Новинар той се жалва че плаща 420 лв такса смет а не му е чисто, а пред Марица апокалиптично предупреждава че ще плъзнат болести през лятото и горко им на хората.

Проблемът е че Хисаря и Каменни са доста далече един от друг и ако не приемем че и на двете места няма незаконни сметища или пък източници с име Андрей Синапов, то ще си позволим мъничко географски интерпретации. Вероятно става въпрос за вилна зона Каменец, която от скоро е в регулация и е горе долу близо до кв Хисаря. Или пък в Новинар-а бъркат квартала. Общото между снимките и в двата вестника е, че са отблизко и показват предимно кости на поляни и една-две руини, но без да се вижда и някакъв намек за квартал.

Колеги, има сайт bgmaps.com, показва всякакви адреси във всеки град. Не ни размествайте кварталите моля ви, че ще вземем да се изгубим в собствения си град.

Останалите заглавия на бързо: "Новинар Юг": "Стачка спира три влака днес". Стачката е на железничарите в Димитровград.

"МЗ бави 160 бона за хемодиализата" на страница втора. Според Мариян Запрянов, субсидията се отпускала всеки месец за преминал пациент. Липсващите пари били за януари и февруари. 

"Доживотна килия за килъра Азис, окончателно" на крими страницата. И върховния съд потвръди присъдите на хасковският окръжен и пловдивският апелативен, с коикто убиеца на таксиметров шофьор остава доживот в затвора.

"Булдозер за веселото министерство" Хасковският административен съд отхвърли жалбата на Парко Паришев срещу издаденото постановление за бутане на вилата му в Ставри Димитрово. Решението обаче подлежи на обжалване пред върховния съд и едва тогава имота ще се бута. Митничарското село стана като сапунена опера, а съдбата на всяка къща-отделен епизод.

"Хасковска Марица" : 8 автобусни фирми скачат на нелегалните таксита" ПРевозвачите по линията Хасково Димитровград ще се събират днес да бистрят как да преборят нелегалните таксита, които возят между двата града на цената на билета.

Така поне никой няма да им смущава ценообразуването. От скоро между Хасково и Димитровград билета се увеличи на 1.50 лв.

"Тинейджърка се трови от любовна мъка". Информацията не е потвърдена от никой, просто вестника научил. Освен натравянето се предполага и че то е станало от любовна мъка. Веществото което момичето е изгълтало е фурантрил. Това е диуретик, който се дава на спортисти за да свалят бързо килограми.

"Остри пневмонии умориха двама" водещо на страница втора. И тук без източник, вестникът научил. Информацията под статията обаче е за бившия туб-диспансер, а сега Специализирана болница в Болярово. Пневмологичното им отделение било препълнено.

В Болярово обаче не се лекуват пневмонии, защото няма клинични пътеки за това, а се обгрижват остри белодробни състояния-туберкулози плеврити и прочие.  Нямат пневмологично а пулмологично отделение. В каре, все пак се изяснява, че починалите са от вътрешно отделение в МБАЛ хасково. Единият бил от Харманли другият от Симеоновград по време на пика на грипа-преди няколко седмици.

"Искат пълен одит на общинските предприятия" водещо на страница трета. Искането е на Антон Иванов от ГЕРБ. ОП-тата щели да стават търговски дружества.

"Наско близнака и колегите му остават в ареста"-решетки за хероиновата банда от Любимец.

Това бе по-интересното от днешната преса

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини