От х:

Днес в x:

Спестете пари-пребройте се по интернет!

Спестете пари на себе си и държавата, като се преброите по интернет, съветват статистици, по повод стартиралото снощи от полунощ електронно преброяване. То дава възможност на всеки гражданин да отговори на въпросите в анкетните карти, без да се налага да се занимава с преброител. И без да рискува да го глобят със 120 лв, колкото е санкцията ако откажем да бъдем преброени.

Печели и държавата която пести пари за преброители. В Хасково има 450, а в областта 1200, плюс 256 контрольори. От 10-ти до 28 февруари на тях ще се плаща по 1.40 лв за всяко преброено лице. При интернет преброяването пак ще се плаща на преброител, но само по 80 стотинки. При средно 300 граждани на преброител, това са спестени 180 лв на човек. В страната има над 50 хиляди преброители.

Електронното преброяване става чрез влизане в страницата на националния стат истически институт www.nsi.bg. Там се регистриране с данните от личната си карта и електронната си поща. На нея получавате парола за влизане в сайта. После влизате с нея в www.nsi.bg и попълваме анкетните карти за лични данни и движима собственост. Преброителната карта за сградата се попълва от преброителя с помоща на домоуправителя ако живеете в блок.

Ако ви потърси преброител при условие че вече сте се отчели в нет-а, показвате уникален номер, който получавате след завършване на електронното преброяване.

Класическото преброяване ще се извърши от 10-ти до 28-ми февруари. По това време се брои и целия ЕС.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини