От х:

Днес в x:

Навряха пушачите в аквариум, на тях им харесва

Пушачите бяха доволни

Хасковските пушачи от днес вече са надлежно въдворени в аквариуми-плътно изолирани от околната среда помещения. Обикновено те са отделени със стъклени стени. Някои собственици на заведения поставиха найлони. Друг е въпросът дали РИОКОЗ ще признаят това.

По новата наредба за тютюнопушенето, местата за пушачи в едно завадение трябва да бъдат по малки по площ от местата за непушачи.

Наредбата засега е на 100 % спазена само на едно място - барът и ресторантът на хотел „Даймонд“. Още от 18-ти декември са обособени две залички с по 15 места за пушачи. В останалата част от барчето на партера има поне 3 пъти повече места за непушачи. За такива е изцяло и лоби бара на хотела.

Ресторантът на последния етаж е преграден със стъклена врата. В крилото за пушачи има поне 30 места. Основния корпус е отделен за тия които водят здравословен начин на живот.

Местата за пушачи днес бяха пълни. Жадно смучещи от папиросите, хората обясниха че това разделение им харесва. Не го намират за дискриминация. Доволни бяха и въздържателите. До момента се чувствали като под газова атака.

Как изглежда заведение с обособени местта за пушачи и непушачи и как хасковлии възприемат промяната вижте в нашия видеорепортаж.

Г.Христов

Така изглежда "аквариума"

Някои изглеждаха и така
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини