От х:

Днес в x:

Силовите спортове смачкаха конкуренцията. Сарафимов-№1

Замкмет Венко Точевски връчва купата на Здравко Сарафимов

Триумф на силовите спортове беляза церемонията по определяне на спортиста на Хасково за 2010 година. Номер 1 при мъжете стана миналогодишният победител, състезателят по силов трибой Здравко Сарафимов. Той заслужи признанието си със сребърен медал от европейско първенство и 4-тото си място от световното, като на Мондиала взе бронз в една от дисциплините.

При юношите първото място взе боксьорът Александър Калинов. Възпитаникът на треньора Младен Сталев взе бронз на европейското първенство за кадети в Ямбол.

При мъжете първи подгласник стана също силов трибоец-Кирил Михайлов станал трети на световно първенство. Тенисистката Дия Евтимова остана на трето място. Куриозното бе че 195-тата в световната женска ранглиста Дия Евтимова изпревари намиращият се на 106-ма позиция при мъжете Григор Димитров. Той остана 5-ти. Както се оказа, възпитаникът на хасковското спортно училище не е попаднал въобще в десетките на много от гласувалите в анкетата. Всички спортни журналисти обаче единодушно са го поставили на първо място.

При младежите и девойките на второ място са сестрите Габриела и Стефани Стоеви, пълни хегемонки в българския бадминтон с титли и от международни турнири. Трети е джудистът Християн Христозов.

№1 при отборите е женският хандбален „Хасково“, бронзов медалист от държавното първенство. При юношите най добър тим е "Тенис клуб" Хасково-държавен шампион отборно до 16 години.

Най-добър треньор е бащата и наставник на Григор Димитров, Митко Господинов. Освен заради синът си, той заслужи признанието и с успешното водене на националният отбор по тенис за купа Дейвис.

№1 в класациите получиха парична премия от 400 лв за мъжете и 300 за юношите. Организаторът община Хасково раздаде 9 премии на обща стойност 2000 лв.

Ето и пълния списък на отличените:

Юноши и Девойки

1.Александър Калинов-Бокс

2.Габриела и Стефани Стоеви-Бадминтон

3.Християн Христозов-Джудо

4.Бистра Иванова-борба,

5. Тодор Николов и Мина Ангелова-аеробика

6.Силвия Вангелова-карате

7.Иванка Тонева-лека атлетика

8.Мина Ангелова-аеробика

9.Енгид Рашид-борба

10. Божидара Топузова-бадминтон

Мъже и жени

1.Здравко Сарафимов-трибой

2.Кирил Михайлов-трибой

3.Дия Евтимова-тенис

4.Тенгиз Куца-хандбал

5.Григор Димитров-тенис

6.Радослав Марков-Джудо

7.Георги Попов-ловна стрелба

8.Ангел Колев-хандбал

9.Петър Стратиев-спортно ориентиране

10.Красимира Янкова-карате

Отбор мъже и жени: ХК „Хасково“

Отбор юноши и девойки: ТК „Хасково“

Треньор №1-Митко Господинов-тенис

Г. Христов

Александър Калинов е №1 при юношите
Хандбалистките препълниха залата
И замкмет Кирил Керанов помагаше за наградите. Кметът липсваше
Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини