От х:

Днес в x:

Тангра като лъвовете в НДК

Залата е пълна, камерите работят

За Тангра появяването на сцената в зала 1 на НДК е последното бляскаво участие през 2010. Да бъдат там в рамките на Новогодишния музикален фестивал, който тече от 7 декември, е чудесен завършек на годината за танцуващите момичета от формацията на Дорина Инджова.

Поканата за участие в концерта „Коледна радост” идва от режисьора Ники Априлов. На осветената празнична сцена пред препълнената зала излизат най-добрите български деца-изпълнители, Арабеск, танцьорите от Националното училище по танцово изкуство. В програмата има песни на италиански с Влади Априлов и неговата детска група, спортни школи показват върховите си номера, има и цирков атракцион. Има и Дядо Коледа, и снежен човек и една малка хасковска Снежанка край тях на сцената – Алекс от Тангра. Александра Драгова, която танцува при Дорина почти от бебешките си години, не се притеснява от светлините на прожекторите. Тя играе соловия си танц „Валенки”, напълно подходящ за зимната приказка на сцената. С горещата самба на групата на големите от Тангра атмосферата се нажежава.

В рамките на фестивала в зала 1 на НДК  бяха концертите на Харлем госпъл хор (САЩ), Пако де Лусия (Испания), Бони М (Ямайка), Лондонската филхармония, ФСБ, Танцовата формация на Нешка Робева, Оркестърът на Глен Милър (САЩ) и Детския хор на БНР. Концертът „Коледна радост” представен от „Като лъвовете” ще бъде излъчен в първия ден на новата 2011 година по bTV, от 10 часа, така не само софийските деца ще видят талантливите млади изпълнители.

За Дорина Инджова участието в НДК е добър финал на годината. Гранд дамата на модерния танц е сред основателите на Българската спортна танцова федерация. За съжаление, тя е и един от случаите, когато  „никой не е пророк в своето село”. Участията на Тангра на хасковска сцена са сведени до минимум, това, което Ники Априлов и различни журита виждат в Тангра, остава незабелязано от общината, организатор на празничните прояви в града ни. Надеждата сега е през 2011 г. балетът да получи подкрепа от институциите за големия концерт, който Дорина подготвя за 30-годишнината на формацията. Децата искат да танцуват, публиката ги харесва. Замисълът на хореографката се нуждае единствено от финансиране, защото творческа енегия не и липсва и шоуто ще е не по-малко атрактивно от това на Ники Априлов. А може би и той самият ще дойде в Хасково, за да води празничния концерт за 30-годишния юбилей на Тангра.

Алекс към колегата, миг преди голямата сцена
Ники Априлов с Тангра
И снежният човек репетира усърдно преди спектакъла

Мира Захариева

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини