От х:

Днес в x:

ДАНС спипа 11 тона контрабандна нафта. ГЕРБ връзва ръцете на кмета. Преглед на регионалния печат

"Елтабло обгори двама в пречиствателната" водещо заглавие във вестник "Новинар Юг".  Двама работници пострадаха вчера при авария в елтабло в изграждащата се пречиствателна станция. Инцидентът станал около 10 часа. Пострадали са 37 и 54 годишен мъж. Предположенията са че са правени изпитания на съоръженията в станцията, когато е станала аварията. Дали са позволени изпитания без издаден акт 15, риторично пита в редакционен коментар вестника.

"Хасково с 4 нови кладенеца до март". Министерството на регионалното развитие дало зелена светлина за изграждането на 4 нови кладенеца за питейна вода, съобщава шефът на ВиК Петко Стойчев. Те щели да бъдат в северна индустриална зона. Прогнозната цена за изграждането им-около 500 хиляди лева.

"8 годишна бита защото плачела". Става дума за инцидент в дом "Асен Златаров". 14 годишен батко с проблемно поведение набил 8 годишно момиченце от дома защото плачела и му смущавала спокойствието. Баткото бил наказван по-рано за кражба. Непрекъснато е местен от едно училище в друго заради неуравновесеното си поведение.

"ДАНС спипа 11 600 литра контрабандна нафта". По информация от агенция Митници, съвместна проверка на полиция, ДАНС и данъчни, разкрила обект в Любимец, който продавал контрабандно гориво. Констатирано било и, че търговията става без издаването на фискален бон. Наложена е глоба от 6 960 лв. Понеже става въпрос за акцизна стока, тя е в двоен размер- 13 920 лв. Горе-долу идва средно по 1 лв глоба за литър.

"Байрамът опразни две училища в Хасково" Това са школата "Никола Вапцаров" и "Георги Раковски". Там посещаемостта паднала наполовина заради вихрещия се мюсюлмански празник.

"Румен Данев запечата бензиностанция на Фуат Гювен", заглавие над главата в "Хасковска Марица". Бензиностанцията е на граничния пункт "Капитан Андреево" и от 2008-ма година работи незаконно. Тогава бе забранена търговията с безакцизни стоки. Това унищожи фрии шоповете, но не и бензиностанцията на Фуат Гювен. Комисия назначена от губернатора Данев издаде "предписание" обектът да бъде затворен. Не се уточнява само кое по ред предписание е това.

"ГЕРБ връзва ръцете на кмета" Готов е дневния ред на предстоящата идния петък сесия. Повечето от точките са внесени от съветниците на ГЕРБ. Основните са две-иска се нов състав на постоянните комисии към Обс. В тях трябва да влизат представители на опозицията, не както досега само на управляващото мнозинство. Също и разширяване състава на комисията за конфликт на интереси. Сега тя е от 3-ма души, само от управляващите. Предлага се да стане 7, от всички парламентарни групи. Реално опозицията в нея ще има мнозинство да обявява конфликт на интереси за решенията на местния парламент. Досега комисиите бяха оправданието на кмета за законосъобразността на решенията-обсъждани са в комисиите-приети са. Ако предложените промени станат факт, това ще се промени.

"ВЕЦ за 17 млн вдигат в Симеоновград". По информация на сайта sakarnews.info, цитиран от вестника, съоръжението си има инвеститор Иван Русенов от "Тренто-4" ООД. Централата трябва да заработи от 2013 година.

"Изсичат Кенана" Читатели съобщават за масова незаконна сеч. Проверка показа, че става дума за законна сеч на горското.

"Запалиха 100 рибарски мрежи" Край яз. Тракиец бяха унищожени 4.5 км бракониерски мрежи заловени от инспекторите на ИАРА.

"Код червено и в Казармата" Обширен репортаож на страница 4-та за Деня на отворените врати в местонто военно поделение. Той е по повод празника на сухопътните сили на БА.

Това бе по-интересното от днешната преса.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини