От х:

Днес в x:

Никой не иска да вози до морето. Иван Петров хока съветници. Преглед на регионалния печат

"Никой не иска да вози до морето" водещо заглавие в "Новинар Юг". Оплакването е на община Димитровград. Оттам подчертаха, че няма нито един мераклия за линиите Ямбол, Китен и Капитан Андреево. За останалите линии към Черноморието интереса също бил слаб. В момента хасковските фирми изпълняват тези курсове. Часовете обаче не били удобни за димиторвградчани.

"Ровят още язовири за незаконни постройки". Специална комисия на РДНСК, РИОСВ и куп други институции ще проверява Тракиец, Кърджали, Студен Кладенец и други язовири за незаконни постройки. На Ивайловград до момента са констатирани 72 такива.

"28 тона шаран годишно вадят от Сивата вода". Към тази информация можем само да добавим че язовирът няма да бъде проверяван за незаконни постройки. Всичко там е законно и по проект.

"Предизборна наредба "спасява" спорта в Хасково". Според Новинар срещата между областния, депутати и спортни клубове за спасяване на хасковския спорт, е с предизборен нюанс. На спортните клубове не им пука, те са изправени до стената и им е все едно дали ще ги оттърват предизборно или не от загробващия ги наем на общинските спортни бази.

"Всеки който може печели от наркоманите" Интервю с майката на наркоман Веселина Божилова от съботната среща на "Майки срещу дрогата". Опарените от проблема вадят все по драматични "заглавия" за да привлекът вниманието на обществото. В другия ежедневник например се твърди че над 1 млн в България имат връзка с наркотиците!

Акцентите в "Хасковска Марица": "231 села забравени и от пощите". Идеята на Български пощи да закрие клонове в населени места под 800 души ще обрече селата в Ивайловград да останат без услугата. Тук рядко има населено място с над 500 души население.

"Изселници извиха опашки пред паспортна" Този път стотиците чакащи пред гишетата не са заради проблем с електронната система. Просто наплив на комшии за Байряма. Близо 500 бяха обслужени за работния ден вчера.

"Иван Петров хока съветници, стояли мирно пред кмета". На цялата 6-та страница се дават подробрости за вариантите за спасяване на хасковския спорт. Според депутата Иван Петров и юристите на областна администрация, вариантът е прост. Общината разграничава спортните общински имоти от останалите и въвежда за тях специален режим за ползване. Тогава те могат да се отдават безвъзмездно или възмездно, по избор на местния парламент. В Хасково обаче такова разграничение не е направено-една спортна зала е приравнена с едно кафене например. Та в тая връзка въпросът на Петров към съветниците, Какво правехте за тия години, само стояхте мирно и гледахте кмета като Мумия?! Съсипията на спорта в Хасково започна още преди десетки години и не е отскоро, възстанови късата памет на местните политици и репортерът на "Хасковска Марица".Още когато нямаше противоречия в законодателството/формалната причина за сегашния казус/, се закриваха ученически спортни школи и се унищожаваха спортни обекти. Примери-стадионът в Клокотница, спортна площадка Спартак и прочие.

"Болница дава бунгало за смет". Както haskovo.net съобщи още преди време, има вариант бунгалото на болницата на Каваците да бъде върнато да общината като част от приспадането на дълговете на лечебното заведение към местната хазна. В момента върви експертна оценка на къщичката.

"Хасково избира 33-ма съветници" водещо на стр. 3. Ако новия изборен кодекс влезе в сила и Хасково бъде отчетен с население под 100 хиляди, то даже местният парламент ще се свие от 41, както е сега, до 31 души. Както се казва- А дано!

Това бе по интересното от днешната преса

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини