От х:

Днес в x:

13 униформени от региона наградени за празника на полицията

Във връзка с професионалния празник на полицията 8 ноември за съществен принос в борбата с престъпността и постигнати трайни професионални резултати при изпълнение на служебните си задължения със заповед на директора на ОДМВР-Хасково ще бъдат наградени с “Обявяване на благодарност” следните полицейски служители: 1. Полицай Мирослав Марков - РУП- Димитровград 2. Автоконтрольор Венко Велчев - РУП- Димитровград 3. ВНД н-к група “Териториална полиция”- РУП-Хасково – Любо Ванев 4. Гл. инсп. Георги Димов – РУП-Хасково 5. Гл.инсп.Петър Димитров– РУП-Хасково 6. ПИ Николай Денев– РУП-Хасково 7. ПИ Борислав Борисов– РУП-Хасково 8. Инсп. Лъчезар Тодев– РУП-Хасково 9. Инсп.Цветелин Цветков– РУП-Хасково 10. Инсп.Георги Георгиев– РУП-Хасково 11. Полицай Петьо Господинов – РУП-Хасково 12. Инсп. Ангел Ангелов – РУП-свиленград 13. Мл.ПИ Димитър Димитров – РУП-Свиленград 14. Колективна награда ще бъде връчена и на сектор «Икономическа полиция» - ОДМВР-Хасково за постигнати високи резултати в борбата с икономическата престъпност.

Денят на Св. Архангел Михаил се чества като професионален празник на българската полиция от 1924г. Инициативата за честването на 8 ноември като професионален празник на българските полицаи е на Софийския градоначалник - О.З. подполковник Георги Кисьов. За определяне на светеца-патрон на полицията е потърсена консултация от Светия синод. Писменото мнение на Митрополит Стефан изяснява: “Всички ангели, които са отредени да се борят за мира и правдата, за реда и справедливостта се намират под началството на великия Архистратег Михаил. Този празник, който олицетворява и на небето ред, власт и дисциплина и царуване на истината, правдата и любовта, много подхожда на патронен празник на полицията, която има за цел да се грижи за реда, спокойствието, сигурността и спазване на законите в страната, чрез които се гарантират животът, имотът и свободата на гражданите”. С телеграма № 7932 от 24-ти септември 1924 година, министър Русев нарежда на столичния градоначалник и окръжните управители: “За патронен празник на цялата полиция в царството се определя Св. Архангел Михаил - 21-ви ноември / 8-ми ноември - нов стил/”. Така 8-ми ноември е честван тържествено като патронен празник на полицията от 1924 до 1943 г. С решение на Министерския съвет, традицията е възстановена през 1998 г., и тази година той се чества официално за дванадесети път, след 55 годишно прекъсване . По традиция Областна дирекция на МВР –Хасково ще отбележи празника с инициативи, насочени към интересите на различни възрастови и социални групи. - 08-11.2010г - Изложба на специализирана техника за превенция и технически средства за защита, охрана и видеонаблюдение – СОД-ОДМВР-Хасково, в сградата на улица “Княз Борис I”№15, 11 часа.

- 08.11.2010г - Състезание по стрелба между полицейски служители на ОДМВР и желаещи да се включат в надпреварата журналисти на стрелбище “Диана”, където ще бъдат демонстрирани и атрибути са самоотбрана.  

- Стартиране на обученията на Детската полицейска академия в Хасково, Свиленград и Любимец. Официално връчване на полицейските жилетки на децата от ДПА в съответните полицейски управления.  

- Провеждане на занятия с младежки групи от Димитровград и Свиленград по превантивни теми за ненасилие.

- Провеждане на обучителни занятия от служители на КАТ-ПП в три хасковски училища по проблемите на безопасността на движението.

- на 09.11. с ученици от 2 кл на у-ще «В.Левски» в Хасково;

- на 10.11. с деца от 1 кл. на у-ще «Л.Каравелов» в Хасково;

- на 12.11. с ученици от 1 кл на у-ще «Ив.Рилски» в Хасково.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини