От х:

Днес в x:

Кмет и зайци се напъваха за ловци на Кенана

Пукотевица огласи Кенана

23-ма хасковски мераклии за ловци полагаха днес практически изпит за придобиване на законно право да нарамят чифте. Това бяха последните от 200-те кандидати минали теоретичния изпит и получили право да се явят на рубежа. Изпита се водеше на стрелбищетодо кекличевото стопанство.

Кметът на Клокотница Евгени Трендафилов най-накрая реши да вземе билет за ловец след като за години опазваше дивечовото разнообразие като кмет. Определи лова за краста, при това краста само за мъже. За разлика от другите новобранци, не трепна от включените камери и микрофони и дори направи шоу за публиката след изстрели а ла Дивия запад. В скийт-а /стрелба по кръстосано летящи панички" Евгени пукаше от хълбок без да си прави труда да прикладва. После обърна няколко пъти металния заек в другата част на изпита.

За разлика от него, останалите кандидати за авджии, проявиха направо девичи свян. На половината им се разтреперяха краката като взеха пушката. 19- годишен дори забрави как се казва. Нуртин, помогнаха другари, също със скромен опит в бръсненето. 

Другите бъдещи ловджии пък толкова се притесниха от фотоапаратите че избягаха на 50 метра в шубраците. Остана само да се чудим, къде ли щяха да отидат ако бяха видели...глиган например.

12 поразени панички от 25 възможни и 5 простреляни заека от 10 мишени бяха нормите пред кандидатите. По-голямата част се справиха. За останалите оправданието беше утежнения от тази година регламент. За пръв път ако те скъсат няма поправка. Нещо повече, длъжен си да се явиш от начало до край на целия обучителен курс. Заедно с таксите за изпита това излиза точно 660 лв. Без пушката, най-евтината от които струва 700 лв. Бая скъпа "краста" за мъже.

Изпит за ловци в региона се провежда за пръв път от 3 години. Подробности вижте в нашия видеорепортаж.

Г.Христов

23-ма кандидат-авджии стреляха по летящи панички и метални зайци
Авторитетно жури от лесничеи, полицаи, ловци и експерти на регионално горско стопанство-Кърджали, бе комисия на изпита
Част от младоците притеснено пълниха пушките преди изпита...
...не и Евгени Трендафилов, чийто каубойски стил събра очите на зяпачите
Металните зайци падаха, ред е на истинските
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини