От х:

Днес в x:

Местните данъчни на червено с 11 млн, чакат актуализация на бюджета

Тепърва ще се чакат завишаване на приходите от осигуровки

110 млн лева са събрани от данъци и осигуровки за десетмесечието, отчитат от хасковските данъчни. В плана е заложено до края на годината в бюджета да влезнат още 28 млн лева. Така общата сума ще бъде максимум 138 млн лева при заложен годишен план от 149 млн лева. „Чакаме актуализация на бюджета. Много от перата които бяха със завишени очаквания ще бъдат намалени“, коментираха от пресслужбата на местните данъчни. Актуализацията на бюджетите по места се очаква „до дни“. Неизпълнение на годишен план по принцип е прецедент за местните данъчни, които години наред преизпълняваха заложената събираемост.

За месец октомври в бюджета са внесени 11 659 738 лева данъци и осигуровки. Това е приблизително средно месечната норма на събираемост. За последните два месеца обаче се очаква ръст на постъпленията до към 14-15 млн месечно заради изравняванията на вноските по държавното обществено осигуряване. Фирмите обикновено го правят през декември.

Фирми от шивашката промишленост, работещи на ишлеме, транспортни фирми, производители на машини и оборудване за хранително-вкусовата промишленост са най-големите вносители на данъци в региона. Най-много осигуровки пък постъпват от бюджетните предприятия.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини