От х:

Днес в x:

На 450 мъже по 1 проститутка. За 5 г. Хасково плаща 20 пъти повече за лампи. Преглед на регионалния печат

На 450 мъже по 1 проститутка, пише в челно заглавие на първа страница „Новинар юг”. 71 са проститутките в Хасково, сочи справка на МВР, която обаче е приблизителна.

В Хасковско: От 32 храма само 2 на Църквата, акцент над главата на вестника. Репортерско проучване показало, че регистрираните в общината храмове са само 2, защото въпреки че са освободени от данъци, плащат такса смет. Това била обичайната практика на църквата да пести пари.

Вой на сирени докара заплати в болницата, акцент от втора страница. В деня на протеста вчера касата превела на хасковската болница 560 000 лв.

Дело за отстраняване аха да прерасне във въргал, акцент от 3 страница. Отстранената от длъжност е служителката на „Екопрогрес” Добринка Христова. Тя и нейните роднини скочили на фоторепортерите, които я снимали в залата.

Батков ни даде тракийско злато на символична цена, казва в интервю за вестника шефът на регионалния исторически музей Николай Колев. Разговорът с него е на 7 страница.

Кака Снежка рекетира контраразузнаването, водещо заглавие на 12 страница. Новият шеф на комисията „Кушлев” Илиян Янкулов бил посетен от хаджийката, резултатът е ясен.

За 5 г. Хасково плаща 20 пъти повече за лампи, акцент над главата на „Хасковска Марица”. Темата е разработена на цялата 5 страница. От 47 бона през 2005 година сумата, отделяна за поддръжка на уличното осветление нараства с удивителни темпове. През слеващите години тя става 80 000, 212 000, 418 000, 750 000 лв. Търговете след 2007 г. са печелени от „Сити път”.

Вървим към фалит на болници, водещо заглавие от първа страница в броя. Темата е вчерашният протест в болницата.

Гонят от джамията хора на Генджев, акцент от 2 страница. Става дума за разправиите между двата мюсюлмански лагера кой да е главен мюфтия.   

Отстраниха от длъжност обвинена в рекет, водещо на 3 страница. Става дума за Добринка Христова от „Екопрогрес”.

Това бяха основните теми в днешния регионален печат.

Тодор Кръшков  

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини