От х:

Днес в x:

ВМРО-НИЕ в коалиция на Местни избори 2011

ВМРО-НИЕ води предварителни разговори с местни политически лидери за създаването на Патриотичен блок, с който да участват заедно на местните избори следващата година. Това обяви на брифинг областният председател на организацията Николай Кючюков. От партията вече са споделили своето намерение със заместник-председателя на БЗНС Милослав Василев, с председателя на Тракийското дружество Кирил Сарджев и хасковския лидер на Българската национално-радикална партия Георги Майоров. На координационния съвет организацията е взела решение в по-голямата част от регионите да участва самостоятелно на местните изборите, но в Хасково ще се търси коалиционно представяне.

Искаме да обединим пет шест партии в Патриотичен блок. Така имаме по-големи шансове да вкараме повече съветници в местния парламент. Не бива отново да допускаме преразпределение на гласовете, които досега получаваха ДПС, обясни Кючюков.

От ВМРО-НИЕ са водили разговори  трима влиятелни според тях личности от Хасково с предложение да се кандидатират за кметския пост, но окончателно решение от тяхна страна нямало. Ако не успеем да издигнем подходящ кандидат, ще подкрепим независим, каза още лидерът.

Организацията започва подготовка и за предстоящите президентски избори, за които ще се борят самостоятелно.

Христина Котларска

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини