От х:

Днес в x:

Парите за камбанарията на Ямача събрани наполовина

Така ще изглеждат монументът и камбанарията до него

Събраните от дарения средства за изграждането на камбанарията до монумента “Св. Богородица“ в Хасково към днешна дата са 205 371 лв., съобщиха от общинската администрация. Повод за съобщението са „възникнали коментари и неточни публикации в медиите“, пише в прессъобщението.

Приблизителната стойност на обекта е 390 000 лв., добавят от администрацията. Към днешна дата разплатените средства за изпълнителя са 147 101.83 лв., уточняват още от общината.

Припомняме, че обществената поръчка за изграждането на камбанарията бе спечелена от фирма „Радита“ от Търговище. Официалното откриване на обекта първоначално бе предвидено за Деня на Хасково – 8 септември, но дни преди това стана ясно, че срокът няма да бъде спазен. Това предизвика емоционални изказвания на кмета Георги Иванов, който дори нарече фирмата „световно неизвестна“ и я обвини за забавянето.

По-късно обаче се появиха редица коментари, които поставяха въпроса за цената и откъде ще дойдат парите. Уверенията на кмета Иванов са, че строителството ще бъде платено изцяло от дарения и в камбанарията няма да бъде вложен и лев от общинската хазна.

Тодор Кръшков



Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини