От х:

Днес в x:

Направиха детски кът в църква

Детският кът бе веднага нападнат от децата

Оригинален начин да привлекат хората в църквите измислиха в Свиленград. Пред храма „Живоприемнии източник“ бе построен модерен детски кът люлки катерушки и пързалки, на стойност 173 хиляди лева. Той е финансиран от програмата за развитие на селските райони на министерството на земеделието. Детският кът трябваше да бъде открит от министър Мирослав Найденов, но той не дойде, вероятно потънал в земеделски проблеми.

Кътът е по идея на отец Георги. Целта е е по време но големи богослужения, родителите да идват с децата си и да не се налага да си тръгват по-рано когато на малчугана му стане скучно.

Детският кът е част от четирите облагородени паркоместта в Свиленград по програмата. В тях са налети общо 800 хиляди лева. По случай празникът на града бяха поставени венци и цветя пред мемориала на загиналите в балканските войни. Свиленград е последния български град присъединен към родината след освободителната война от 1912-13 година.

Венци и цветя пред героите
Освен с детски кът, децата бяха зарадвани и със шоколадово парти

По случая обявяването на известнат кинорежисьорката Бинка Желязкова за почетен гражданин, в южния град пристигна режисьора Андрей Слабаков.

Г.Христов

Андрей Слабаков дойде да почете колежката си Бинка Желязкова
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини