От х:

Днес в x:

Съветник скатава здравни осигуровки за 4 години

Съветникът Трендафил Райков си е спестил осигуровки за 4 години

Харманлийският общински съветник Трендафил Райков не е плащал здравните си осигуровки повече от 4 години. Иначе задължителния данък здраве не е бил внесен в нито един месец през 2000, 2001, 2002 и 2003-та година. Съветникът обаче е изчистил задълженията си за последните 36 месеца, което му позволява в момента да бъде с непрекъснати здравноосигурителни права.

Случаят излезе наяве на последната сесия на харманлийския общински съвет от 29-ти септември, когато бе повдигнат въпроса за състоянието на харманлийската болница и декларираната от общинския съвет подкрепа в протеста и срещу недофинансирането на здравното заведение. Според Райков била нужна „тиха дипломация“. Изявлението му провокира управителят на болницата д-р Динчо Генев да влезе в яростен дебат с представителят на партия „Атака“. В хода на него бе изтъкнат аргумента че една от причините за хала на болницата и цялата здравна система са лицата, които не си плащат здравните осигуровки. Сред които се оказа и съветникът от два мандата Трендафил Райков.

Справката с неговия здравноосигурителен статус показва че освен първите 4 години от тази декада, г-н Райков е пропускал систематично месец август през 2004, 2005 и 2006-та година. През месец август общинският съвет е в отпуск. Едва за последните три години, до 2009-та, господин съветникът е перфектен с изключение на месец май тази година. По закон обаче, здравните права ти се прекъсват ако за последните 36 месеца имаш 3 неплатени вноски.

„Въпросът е по-скоро морален за всички които критикуват здравната система. Ето кое я убива“, емоционално заяви на сесията д-р Генев и като доказателство показа разпечатка на собствения си здравен статус.

С големи усилия в Харманли се сетиха каква професия има Райков освен „общински съветник“. Оказа се че бил зооинжинер и притежавал люпилня за пилета. С още по-голямо усилие се сетиха първата политическа формация в която е членувал настоящият атакист-БЗНС.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини