От х:

Днес в x:

Прокуратурата погва кмета за хотела на сина му

Хотелът на сина на Георги Иванов

Досъдебно производство е образувано срещу кмета на Хасково Георги Иванов за строителството на хотела на сина му Павел до пожарната в града. Информацията е от окръжна прокуратура, откъдето наблюдават разследването.

Прокурорът Петър Мидов е разпоредил проверка поради съмнения в извършени множество нарушения на закона. Първото от тях било още при преобразуването на парцела в частна общинска собственост. Дотогава земята била държавна. Според обвинителите теренът е актуван като частен общински, но този акт не бил потвърден от областния управител. Нормалната процедура била държава да деактува собствеността, но това не било сторено.

Имало и съмнителни моменти около търговете за терена. Също така според разследващите има много нарушения и при строителните разрешителни, издадени от общината Първоначалният план за триетажна сграда бил променен в пететажна, но не били спазени отстоянията от съседните сгради. На обекта били правени и проверки от дирекцията за строителен контрол, която според прокуратурата също открила множество нарушения.

„Пет пъти проверяваха този хотел - и ДАНС, и Икономическа полиция, и Държавен финансов контрол. Не са били открити никакви нарушения“, заяви за Haskovo.net кметът Георги Иванов. “Не съм учуден от поредната атака. За мен това е ежедневие. Нито пък се притеснявам от поредното разследване. Само си припомнете какво бе казал в един централен вестник лидерът на РЗС Яне Янев – че този хотел е на сестра ми. Нужно ли е да уточнявам, че нямам сестра“, допълни кметът.

Ако това досъдебно производство приключи с обвинение, то ще бъде третото поредно дело срещу градоначалника. Първото – за подкуп от фирма „Дусман“ приключи на първа инстанция в Хасково с оправдателна присъда, но тя бе обжалвана в пловдивския апелативен съд. Второто дело е за умишлена безстопанственост по случая с търговската верига БИЛЛА. Решение по този казус се очаква на 6 октомври.

Тодор Кръшков

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини