От х:

Днес в x:

И тротоарите вкарани в Синята зона. Разпит за прокурора Мидов. Преглед на печата

И тротоарите вкарани в Синята зона, пише в акцент над главата днес „Хасковска Марица”. На темата е отделена цялата 5 страница. Има и снимка на разчертани в синьо тротоари. Идеята на Синята зона – да се разтовари централната част от безразборно паркиралите автомобили, се провали, заключава вестникът. Новосъздадените проблеми са повече от старите.

Ванчев пускал слухове за Мидов, другото челно заглавие на първа страница. Става дума за вчерашния процес срещу Красьо Черния, в който свидетел бе хасковският прокурор Петър Мидов. Според изтеклата вчера информация Мидов бил казал, че Черния му казал, че окръжният прокурор Иван Ванчев разпространявал негативни слухове за него. Двамата бяха кандидати за поста шеф на окръжното обвинение.

Пред „Новинар юг” обаче Мидов отрича да е казвал такова нещо и твърди, че сайтовете са изопачили думите му. Иван Ванчев пък не вярва колегата му да е казвал такова нещо.

Река с фекалии се лее от бл. 42, акцент от 2 страница в „Хасковска Марица”. Разбитата канализация била проблем на собственика на сградата, твърдят от ВиК. Собственик на сградата е общината, но пък обитателите са роми, което усложнява нещата до неразрешимост.

Непълнолетни задигнаха и удариха автомобил, челен материал на 3 страница. Момчетата – на 13 и на 16 години били спипани.                       

Нетарифна бариера – 500 лв. на тир, пише в челно заглавие на първа страница „Новинар юг”. Става дума за мащабна далавера на границата. Освен узаконените такси на РИОКОЗ за вземане на проби и изследване на зеленчуците, внасяни на територията на ЕС, турските тирове плащали още по 488 лева такси. Става ясно, че парите отивали в частна фирма, в чийто двор ставало вземането на пробите. Въпросната фирма била регистрирана с капитал от 2 лева в момента, когато се регламентира взимането на такива проби. А „по целесъобразност и икономия”, както пише Валери Петров, лабораторията за изследване на зарзавата, е в Плевен.

Биг брадър за книжки от днес, водещо заглавие от втора страница. От днес изпитът за шофьорски книжки ще се контролира с видеонаблюдение. Как точно ще става това, можете да прочетете и видите във видеорепортаж по-късно днес в Haskovo.net.

Коцето Жеков като Том Ханкс, почва от терминал – очерк за хасковлията Костадин Жеков, който разказва за преживелиците си в Америка.

Това бяха по-интересните теми в днешния регионален печат.

Тодор Кръшков                           

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини