От х:

Днес в x:

Земеделският министър откри гроздобера в избата на Зайчеви

Земеделският министър Мирослав Найденов присъства на церемония по откриването на гроздобера във винарската изба „Терра Тангра” на фамилията Зайчеви в Харманли днес. Поради силния дъжд това стана във винарната, а не както бе по прeдварителен план – в лозовите масиви.

„Нямам право да правя реклама в качеството ми на министър, но все пак трябва да кажа, че тук се правят най-качествените вина в България”, каза земеделският министър. Той уточни, че миналата година е присъствал на откриването на гроздобера в Северна България, но тамошните вина отстъпвали на южняшките.

Пред министъра и останалите гости – депутатите Иван Петров и Фани Христова, областния управител Румен Данев, шефа на агенцията по лозята и виното, бе показан древният ритуал по смачкването на гроздето с боси крака.  

„След въвеждането на единни стандарти при храните – млечните продукти и месото, време е да сложим ред и при виното”, каза пред журналисти Мирослав Найденов. Той не скри, че при проверки по магазини и складове експертите се натъквали на вино, направено от всичко друго, но не и от грозде. Земеделското министерство не разполагало с точни данни каква част от виното, което купуваме, е менте. Готвим законови промени, които да вкарат ред в бранша, каза още Мирослав Найденов.

Подробности с картина в нашия видеорепортаж.     

Haskovo.net           

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини